Skocz do zawartości

Honda Accord Nighthawk Black, 16h zabawy w tropikach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś już napisał stan auta przed DRAMAT!po ogarnięciu Szok przez duże S!!gruuuba robota :good:

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W jaki sposób usunąłeś tą szrame na lewym tylnym błotniku ?

Kombinacją past 3Ma od FC+ di UF SE.

Opublikowano

To co najwazniejsze, czyli lapa na fotce z aparatem, JEST ;)

Uwielbiam takie projekty, gdzie na poczatku akier wyglada okrutnie a po kilunastu godzinach pracy widac roznice golym okiem i to juz nawet nie w sloncu.

Opublikowano

Ja kocham ten efekt kiedy styrany jak pies wywalam auto na zewnątrz, wysiadam, oddalam się, odwracam i.....lecę z uśmiechem po aparat bo widzę, że jest dobrze. To wynagradza wszystko.

Stay tuned, będą Civiki, Nissany Z i GTR, jakieś Mini....

Opublikowano
Ja kocham ten efekt kiedy styrany jak pies wywalam auto na zewnątrz, wysiadam, oddalam się, odwracam i.....lecę z uśmiechem po aparat bo widzę, że jest dobrze. To wynagradza wszystko.
Mam dokładnie to samo
Opublikowano

switena robota, skorygowane obtarcie robi wrazenie :shock:

u siebie mam niemal identyczny stan lakieru, moze poza obtraciami, wzery i mase swirlsow do usuniecie ktorych sie powoli przymierzam

gratuluje efektu i wykonanej pracy :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szacun! Moim niewprawnym okiem auto wygląda jakby wyjechało z salonu. :good:

Daje to nadzieje na błysk mojego Gala, który jest podobny do Accorda i pewnie wymaga podobnej pracy... :/

Opublikowano

respekt za robote ;) mam ten sam lakier w civicu i jezeli chodzi o utrzymanie jest dramat. rysy powstaja juz podczas ycia i suszenia po polerce, woskowaniu itd. wiec jak ktos smiga na automaty, nie ma sie co dziwic ;)

Opublikowano

Czarny to niestety wymagający lakier (też mam czarny) ale jest za to ponadczasowy.

Lakiery japońskie są bardzo miękkie więc tym bardziej trzeba uważać.

CMQ - niezła przesiadka, z białego do czarnego dla kontrastu :-]

Opublikowano

Żeby ten lakier był wieczny to możnaby robić polerke chociażby raz w miesiącu, a tak nie bardzo wiadomo co zrobić żeby caly czas wygladał dobrze...

• Administrator
Opublikowano
a tak nie bardzo wiadomo co zrobić żeby caly czas wygladał dobrze...

Wiadomo, tak w zasadzie to całe forum jest o tym co robić żeby cały czas wyglądał dobrze ;)

• 2 lata później...
Opublikowano

CMQ nie miałeś problemów ze "sticky paint" przy tym Accordzie? Wczoraj/dzisiaj robiłem swojego i momentami myślałem, że jajko zniosę :) Auto robiłem pastami Menzerny i Poorboys SSR

Opublikowano
CMQ nie miałeś problemów ze "sticky paint" przy tym Accordzie? Wczoraj/dzisiaj robiłem swojego i momentami myślałem, że jajko zniosę :) Auto robiłem pastami Menzerny i Poorboys SSR

ja trafiłem na identyczną hondę i była masakra jeśli chodzi o "sticky paint". Jeden panel robiłem kilka godzin. Wełna i malutkie obroty.

Opublikowano

Dzięki dobre słowo. Lakier jakiś szczególnie klejący nie był, za to temperatura otoczenia nie pomagała. Mam w garażu jeszcze nowego Accorda, który doczeka się relacji za jakiś czas, to powiem jak było.

Co do powrotów z relacjami to niestety regulamin zabrania, a szkoda, bo trafiło mi się sporo aut, czasem naprawdę fajnych. Mam nadzieję wrzucić tu coś z najwyższej połki, ale nie wiem czy będzie to teraz, czy na wiosnę W razie czego moje relacje m znaleźć w necie.