lucky Posted July 31 Report Share Posted July 31 Cześć, które niewidzialne wycieraczki powinny zapewnić przyzwoitą trwałość na szybach motocyklowych? Póki co przetestowałem jedną i efekt niestety był słaby. Przez pierwsze kilka dni działała. Nie był to tak dobry efekt jak przy NW, które stosowałem wcześniej w autach ale było zdecydowanie lepiej. Niestety już ok. 3-4tygodnie po założenie jak zaskoczył mnie deszcz okazało się, że NW już wcale nie pomaga. Może akurat ktoś miał okazję przetestować i zna produkt który wytrzyma przynajmniej ze 2-3miesiące? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikeLBN Posted August 1 Report Share Posted August 1 Osobiście nie testowałem, ale Soft99 Glaco Blave teoretycznie jest przystosowana do szyb z tworzyw sztucznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky Posted August 1 Author Report Share Posted August 1 Opinie na Allegro nie zachęcają Widzę, że to będzie ciężki temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzechuKR Posted August 2 Report Share Posted August 2 Może połóż sobie powłokę do tworzyw np trima od gyeon Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky Posted Thursday at 09:06 PM Author Report Share Posted Thursday at 09:06 PM W dniu 2.08.2022 o 15:49, GrzechuKR napisał: Może połóż sobie powłokę do tworzyw np trima od gyeon Nie ma ryzyka, że wpłynie na przejrzystość szyby? No i szyba jest gładka więc pytanie czy to ma faktycznie szansę dłużej się utrzymać od NW. Z doświadczenia wiem, że w autach na takich bardzo gładkich plastikach zazwyczaj trwałość środków do ochrony plastików była znacznie niższa niż na matowych/typowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzechuKR Posted Friday at 12:21 PM Report Share Posted Friday at 12:21 PM 15 godzin temu, lucky napisał: Nie ma ryzyka, że wpłynie na przejrzystość szyby? No i szyba jest gładka więc pytanie czy to ma faktycznie szansę dłużej się utrzymać od NW. Z doświadczenia wiem, że w autach na takich bardzo gładkich plastikach zazwyczaj trwałość środków do ochrony plastików była znacznie niższa niż na matowych/typowych. Podobne tworzywo jest na reflektorach samochodowych, nie widzę na nich zmiany przejrzystości Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky Posted Friday at 02:51 PM Author Report Share Posted Friday at 02:51 PM 2 godziny temu, GrzechuKR napisał: Podobne tworzywo jest na reflektorach samochodowych, nie widzę na nich zmiany przejrzystości A jak z trwałością na reflektorach. Testujesz na tyle długo by móc w stanie to ocenić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts