fosis Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2022 Cześć, Potrzebuję pomocy z lakierem w moim samochodzie. Jestem laikiem jeśli chodzi o detailing, więc z góry sorry jeśli coś nie profesjonalnie opisałem. Mianowicie lakier na dachu samochodu jest bardzo (jak dla mnie) zmatowiały, nie wiem czy to jest jakaś zaschnięta chemia, piana czy coś innego. Samochód ogólnie myję sam i nakładam wosk, ale niestety nie pomaga to na dachu. Czy aktualny stan o wynik moich zabiegów z polerowaniem ręcznym? Czy da się to jakoś usunąć / poprawić? Załączam zdjęcia poglądowe.
Czabs Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2022 Patrząc na drugie zdjęcie to chyba coś przyschlo. Możliwe że wielokrotnie.
Moderator Streat Opublikowano 30 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2022 jak na moje oko to tu klar sie wypalił, element w oryginale czy malowane było? Raczej matowienie plus polerka ale nie wiem czy to cos pomoze...
fosis Opublikowano 1 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2022 Dzięki za odpowiedzi. Z tego co wiem, to lakier w oryginale. W innym temacie, gdzie były podobne problemy, było wspomniane o potraktowaniu lakieru środkiem IPA, czy tutej coś by to dało? Czy lepiej od razu bezpośrednio do specjalisty jechać?
Marcin1992 Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2022 @fosis nic ci nie da IPA. Lakier wypalony od Słońca. Wczoraj miałem takiego pacjenta i musiałem lakierować.
Rekomendowane odpowiedzi