kamilu369 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2022 Witam. Spotkał się ktoś z elektryzowaniem się materiałów skórzanych oraz elementów plastikowych deski? Pacjent to Passat B7. Wnętrze wyczyszczone i zaimpregnowane na tip top . Ale problem niestety powraca. Do impregnacji skóry użyłem produktów Colourlock na początek poleciał Leder Protector a następnie Leder Versiegelung. Na plastiki poleciał Gyeon Q2M Preserve . Czy użycie jakiegoś produktu Antystatycznego rozwiąże problem (np. Tenzi Antystat) ? Ewentualnie czy mogę takim produktem zniszczyć wnętrze samochodu ?
Moderator Streat Opublikowano 30 Maja 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 @kamilu369 prawa fizyki, powstawanie tarcia zawsze bedzie prowadizło do elektryzowania sie i z tym nie wygramy niestety
ral6014 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 Ostatnio plastki przecierałem z kurzu mikrofibrą delikatnie nasączoną ECH2O 1:30, bez wycierania suchą mikrofibrą. Być może to efekt placebo, ale kurz jekby wolniej osiada.
Rekomendowane odpowiedzi