Ryzu Posted May 7 Report Share Posted May 7 Cześć, chciałbym poddać ocenie kosmetyki wybrane na podstawie tego co narazie wyczytałem z forum. Klientem będzie świeżo kupiony, używany Focus z 2012r. + wjadą nowki felgi z oponami na lato Mieszkając w bloku nie chce oszukiwać się ze mam gdzie i jak zadbać o niego tak jak bym chciał. Nie ma tez czasu, by zadbać choć trochę tak jak widzę ze wy dbacie Auto oddam gdzieś (może poleci ktoś, gdzie się odezwać w Warszawie? Jakie pakiety przy tym trybie wybierać? Czy 500-1000zl to budżet który ma sens na taka usługę? ) na start, a zestaw ma mi pomoc utrzymać go w czystości (bezdotykowa + te wybrane kosmetyki) do następnej wizyty. Problematyczne miejsca to:- Drobne odpryski lakieru- Felgi - zimówki (raczej nie widziały dobrego mycia)- Korodujacy? Plastik? pod maska (maskownica z plastiku w kolorze nadwozia, zgubiłem zdjęcie)- Rdza w miejscu do wkręcenia haków holowniczych- zabezpieczenie tych nowych felg A wiec do meritum:Apc do generalnego czyszczenia, to było polecane w wieku miejscachGentleman bo podobno ładnie pachnie i pomoże uzyskać efekt po apc we wnętrzu. Dressing na „po bezdotyku”, przewijał mi się jako polecany w wielu wątkach.Pędzelki - wiadomo ( każdy pędzel powinien mieć swoje stałe zastosowanie? 1 do felg, opon i najbrudniejszych miesc, jeden do zewnątrz i jeden do środka - czy można mieszać po umyciu? - nie mam doświadczenia…) QD dozwolony na mokro - ze względu na fakt mycia na bezdotyku. By wzmocnić efekt, wzmocnić powłokę (która wcześniej nałoży mi osoba/zakład Detail)Płyn do szyb - tu się waham. Były polecenia i żale - przetestuje sam Roton już jest (dostałem prezent)Polecany usuwacz gumy asfalutu itd- przewijał się w kilku wątkach. Do dokupienia z czasem, wyczytałem ze narazie mogę posiłkować się APC i wystarczy. Polecane butelki i monster shine do testów - bo był u tego samego sprzedającego. Za mało? Za dużo tych butli? Znalazłem narazie tylko jeden wątek sfrustrowanych mieszkańców bloków kursujących pomiędzy garażem (nie mam…) a bezdotykową. Na jego podstawie, wydaje mi się ze powinienem:- wstępne płukanie na bezdotyku- nałożyć tar i roton (gdy batdzo brudne) przemyć apc (gdy nie batdzo) felgi- mycie właściwe- spłukać bez nabłyszczaczy- psiknac QD (można na mokro)- spłukać bez nabłyszczaczy - osuszyć (przykładając ręcznik, a nie wycierać) Podsumowujac:- Chętnie przyjmę polecenia do kogo zglosic się z kompleksowym myciem i zabezpieczeniem w Warszawie. Chciałbym się zmieścić w 500-1000 zł za taka usługę, konieczne będzie tez pranie tapicerki. ma to sens, czy nie wystarczy?- ocenę zestawu do utrzymania efektu na codzień- opinie czy mam właściwy tok myślenia co do kolejności pucowania - mając na uwadze ze do dyspozycji mam tylko myjnie bezpodatkowa Dzięki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbokiczki Posted May 8 Report Share Posted May 8 Jako właściciel podwórka i garażu szczerze współczuję. Jak mam swoje auto nawoskować to schodzi mi się prawie cały dzień. Teraz już trochę szybciej bo wprawy troszkę jest i roller ułatwia robotę. Wracając do Ciebie. Zrób sam dekontaminację, wyglinkuj, clenarem ręcznie pomiziaj lakier i od razu zapewniam lakier odżyje. Masz srebrny to przy dekontaminacji szybko będziesz widział efekty . Potrwa to sporo godzin. Rób w wolny dzień. Satysfakcja gwarantowana. I sporo PLN Ci zostanie. Na koniec jakiś trwały qd lub qw i gębą się śmieje jak kropelki rano zobaczysz na aucie. Ps. Nie masz w najbliższej rodzinie lub u kolegów dostępu do podwórka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryzu Posted May 8 Author Report Share Posted May 8 Firma mnie niedawno przeniosła. Nie zdążyłem tu jeszcze poznać dużej ilości ludzi Pomysł dobry, popytam w pracy choć większość ludzi jednak ma mieszkania.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts