Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMG20220413171659.jpg.a17fd3b1bc9775d248c76e7a81feeadb.jpgWitam wszystkich serdecznie

Jestem nowym użytkownikiem i tak samo nowicjuszem jeśli chodzi o polerowanie aut. Szukam pomocy mianowicie przy polerowaniu aut przy rzepie rozkleja lub rozwarstwia  się gąbka pada dodam że używam rotacji ,pady rupes pasty tez i nie wiem co źle robię.Prosze o pomoc gdyż pad starczy mi na jeden samochód a tak chyba nie powinno być.

Dodam że w sklepie w którym się zaopatruje pan powiedział że za dużo pasty daje na pada

• Moderator
Opublikowano
3 godziny temu, Łuki 508 napisał:

Dodam że w sklepie w którym się zaopatruje pan powiedział że za dużo pasty daje na pada

popieram pana ze sklepu, za duzo pasty. Pracujesz na rotacji a pada uzywasz do DA to po drugie. Po trzecie jeżeli nie masz pad washera a pewnie nie masz to kup wiecej padów i zmieniaj czesto, po dwoch mniejszych elementach lub po jednym duzym. Po skonczonej pracy dobrze wypierz pady albo recznie albo do pralki. A tak ogolnie to zwykle tak jest że na początku pady leca jak głupie. Z czasem nauczysz sie je uzytkować tak aby nie niszczyc 

Opublikowano
19 godzin temu, Streat napisał:

Czyli mam rozumieć że do auta typu kombi muszę mieć min po 6 padów każdego rodzaju cięcia ?

Przykładowo maska i zmiana dach i zmiana itd?

Ok jak tak trzeba to zrobię jak pisałem dopiero zaczynam przygodę z korektą do tej pory zajmowałem głównie wnętrzem a na zewnątrz były woski szkła itd

Pan w sklepie po obejrzeniu polerki i zniszczonego pada polecił mi te pady są do rorltacji i DAIMG20220414162014.jpg.4922855d514ee8783b8a025519a13531.jpg