haaryballs Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Witam. Kupiłem niedawno samochód z 2011 roku, wnętrze ma świetnie zachowane, technicznie jest super, głębokich rys też za bardzo nie ma. Fajnie zachowane autko... poza jedną małą rzeczą - jakiś imbecyl chyba czyścił auto z kurzu suchą ścierką, bo na całej masce oraz dachu są koliste płytkie zadrapania. Co, poza korektą lakieru, mogę zrobić aby chociaż tymczasowo się tych rysek pozbyć? Czy jakiś fajny wosk pokryje takie zarysowania? Korekta lakieru jest w planach, natomiast dopiero koniec maja/czerwiec, a ja nie mogę patrzeć na samochód w takim stanie - szczególnie wieczorem w świetle lamp. Zdjęcie podeślę jak tylko odbiorę auto od mechanika, bo oddałem do standardowych wymian i odbieram po pracy.
paki112 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Możesz iść w produkty typu glaze/aio np Poorboys Black Hole. Powinno pomóc zamaskować ryski, przynajmniej częściowo 1
haaryballs Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 @paki112 politura nie zlezie po pierwszym deszczu? Czy machnąć politurę i na to przywalić jeszcze wosku dla trwałości? Można tak?
penkus5 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 @haaryballs Można, ale skoro i tak będziesz robił korektę to szkoda wosku. Sam black hole powinien wystarczyć.. jaki jest kolor auta? 1
haaryballs Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 @penkus5 tak auto wygląda
penkus5 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 @haaryballs Więc tak jak było wspominane, black hole i lecisz z tematem Na upartego wosk poprawi efekt wizualny, ale to już zależy od Ciebie. 1
haaryballs Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 @penkus5 dobra, zaraz zajadę do sklepu w takim razie! Dzięki, jutro będzie zabawa 1
Rekomendowane odpowiedzi