KiziorDZN Posted September 4, 2021 Report Share Posted September 4, 2021 Hej, taki luźny szybki temacik pod tytułem "Potrzeba matką wynalazków", czyli jak nadać życie zużytym padom polerskim. Ostatnio bawiąc się w jakieś polerowania zużyłem wszystkie filcowe pady, które były dołączone do przedłużki elastycznej z Ali. Nie znalazłem niczego do kupienia na szybko w internetach więc przy okazji popołudniowej zmiany w robocie zupełnie przypadkiem wpadła mi w ręce łuska od spawarki i suwmiarka Średnica wewnętrzna mniej więcej taka jaką potrzebowałem więc nie myśląc wiele stworzyłem takie dzieło Całość zakładamy na wiertarkę/wkrętarkę i robimy robotę: Specjalistyczny otwór służy do wypychania z dyszy urobku, który będzie naszym nowym padem Odciąłem nożykiem zużytą część filcu i gotowe Z gąbkami również działa, tutaj na przykładzie ADBL, który służył do polerowania nierdzewki, przyciąłem tylko na długość na wzór oryginalnych padów. Pierwszy prototyp i strzał w dziesiątkę, na filcu niestety trochę się tępi ale kolejne wykonam pewnie z rurek nierdzewnych lub zahartuję zwykłe. Problemem jest tylko dostępność rur, których średnica wewnętrzna odpowiadała by (+3mm) średnicy dysków. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts