Romanesku Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 Mam dość głęboką rysę na drzwiach, paznokieć zatrzymuje się na niej podczas przeciągania z góry na dół po drzwiach .Czy pomogą jakieś "domowe" sposoby czy zostaje wizyta u lakiernika ? Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka
Eidos71 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 49 minut temu, Romanesku napisał: Czy pomogą jakieś "domowe" sposoby Dwa wyjścia "domowe": 1. Zaprawka i potem wypolerowanie (papierki + pady + pasta/pasty) - minusem jest to, że trudno będzie Ci dobrać kolor lakieru zaprawkowego (po VIN dobierzesz kolor fabryczny, ale ten na samochodzie zmienił już na pewno delikatnie odcień w wyniku działania czynników zewnętrznych, więc różnica w odcieniu zaprawki i reszty lakieru może być widoczna, zwłaszcza na białym. 2. Polerowanie bez zaprawki - efekt będzie słabszy, gdyż jedynie wygładzisz krawędzie rysy i ją spłycisz. Nie wiem, czy to ciemne to wżarty brud, czy blacha ? Jest jeszcze trzecie wyjście: kredka koloryzująca i używanie jej co mycie (lub po co drugim deszczu)...
Romanesku Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 To ciemne to niestety blacha.Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka
Eidos71 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 @Romanesku - a więc pozostaje opcja nr 1, lub kredka.
Rekomendowane odpowiedzi