lukasz7997 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 Witam, na wstępie chciałbym się przywitać, ponieważ jestem tu nowy A przechodząc do rzeczy, mam zamiar przeprowadzić pierwszą polerkę one step do tego nałożyć powłokę ochronną a to wszystko zakończyć woskiem. Jako laik chciałbym się was poradzić czy wszystko będzie w porządku. A więc mój plan na to jest taki: wstępne mycie auta szamponem K2 Express deironizacja przeprowadzona ADBL Vampire Liquid usunięcie smoły i kleju środkiem ADBL T&G TAR AND GLUE REMOVER Glinkowanie Następnie zamierzam zrobić one step przy użyciu pasty Koch F6 lub ZviZZer ONE przy użyciu pada do one step od ADBL Po polerce planuję nałożenie ceramiki z K2 gravon lite Na koniec wosk SOFT99 Coś byście w tym zmienili ? Czy wosk można nałożyć bezpośrednio po aplikacji ceramiki czy jednak trzeba odczekać 24h? Cały ten proces będzie przeprowadzany na Mercedesie, jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie. Chętnie posłucham wasz opinii i rad.
alexander.p Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 Cześć, Nie wiem jaki masz lakier, ale Dlaczego onestep? Po męsku zrob dwu etap, uważając na ranty itp. Na k2 GL wosk soft99? Powłoczka Cquartz COuk3.0 łatwizna jak na początek, lub wosk solo Soft99
krzygaj Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 9 godzin temu, lukasz7997 napisał: powłokę ochronną a to wszystko zakończyć woskiem Albo jedno albo drugie zdecyduj się... - wosk nie poleży długo na ceramice i raczej nie przyjmie się, a o odwrotnej kolejności raczej zapomnij. Lepiej daj K2, a za jakiś czas podbij czymś do powłok - tylko weź pod uwagę, że powłoka 30zł, a podbijacz do tego ze 2x tyle Jakbym już włożył tyle roboty, to dałbym jakąś lepszą powłokę - CQ, to dobry kierunek - możesz kupić 10ml - akurat na jedną aplikację.
Rekomendowane odpowiedzi