Lukasz-odkrywca Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Hej, na początek miało być szybkie mycie i jakieś qd, ale jak to czasami bywa zachciało się więcej . Audi jest od ojca drugim autem. Zaproponowałem mu mycie i coś na lakier. Jako amator hobbysta chciałem by było ładnie i przyjemnie. Audi jeździ u nas 7 rok.Silnik 2.0tdi 143kM więc typowe autko. Tak się prezentowała na początku Tragedii nie ma. Auto jest co dwa tygodnie umyte lub opłukane. Jednak w środku już nie ma tak kolorowo Postanowiłem, że zrobię coś więcej niż tylko qd i położę wosk . Odsmalanie oczywiście prickbort Opryskałem do wysokości szyb +cały tył . Odczekałem parę minut i drugi oprysk deironizer Tuga zielona rozcieńczona. Taki zestaw zestaw leżał z 5 minut na to piana SG niebieska (pachnie i domywa super) W między czasie na opony tire cleaner z DM i pędzelek. Piana leżała dobre 10 minut. Spłukałem no i mycie ,,na jedno wiadro" szampon adbl shampoo Pro + wlewka Aqua apc kwaśny. Po takim zestawie resztki ceramic qd gyeon padły jak mucha . Spłukałem osuszyłem kingiem (mega ręcznik) Teraz cleaner DJ lime prime i niestety z tego jak i następnego etapu nie mam zdjęć bo robiąc to ręcznie człowiek nie ma sił na zdjęcia No i wisienka na torcie czyli wosk Good Stuff show wax ( jak on pachnie mango i coś jeszcze ale nwm co ) Nakładając cieniutką warstwę docieranie bezproblemowe. Efekt po nałożeniu Show wax-a Na opony wleciał Binder z mistery box Czas na środek tutaj wleciał adbl mat max Fotele lekko ruszone odkurzaczem pre spray Maxifi plus power rinse ( czy jakoś tak ) Woda po fotelu kierowcy i podłokietniku Jako zabezpieczenia użyję produktu Soft 99 Parę zdjęć detali żeby nie było Komentujcie i piszcie co zrobiliście inaczej. Pozdrawiam i życzę udanej Majówki 11
Lukasz-odkrywca Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Kamsyyo z aliExpress tanie a robią to co mają robić polecam .
Dr.Vee Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Te "pędzle" są też sprzedawane jako aplikator do lakieru/powłok do drewna - zamiast pędzla.
Rekomendowane odpowiedzi