Grzegs Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Hej, Mijają 3 lata od położenia powłoki Gtechniq, do tego czasu auto trafiało na SPA - tym razem chciałbym to zrobić sam Front w PPFie, reszta lakieru w powłoce, kolor nitrous blue - więc jest o co dbać Powłoka widziała lepsze czasy - sporo syfu zebrało się przez myjki bezdotykowe, waterspoty, smołę itp. Także chciałbym odzyskać (jeżeli jest co odzyskiwać) trochę z efektu hydrofobowego i połysku. Glinki się trochę boje, także nie ma jej w zestawie NW tez jest, zastanawiam się czy warto spróbować ja odetkać czy raczej kłaść na nowo? Samo porządne umycie z reguły przywraca częściowo efekt, ale czy np. IPA zrobi to lepiej? Zestaw pod mycie na 2 wiadra: Szampon: Gyeon Q2M Restart Piana: Gyeon Q2M Restart (z tego co czytałem można go użyć jako piany) Water spoty: FX Protect Water Spot Remover Tar and glue: Gtechniq W7 Robaki: Gyeon Bug and Grime Szyby: FX Protect Glass Cleaner Felgi: ADBL Vampire Detale: Poorboys World Trim Restorer Finish: CarPro QD Reload albo Soft99 Luxury Gloss QD Opony: Shiny Garage Coco Tire Booster Rękawica: WORK Stuff Pędzelki ADBL 12-16 MF: WaxPro Blue, Ręcznik Work stuff I CleanTech Soaker Wnętrze: ADBL Interior QD Skóra: Colourlock Strong Jeżeli macie jakieś wskazówki czego może mi brakować - dajcie znać
CarGeek.pl Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2021 Przed nałożeniem dressingu do opon, koniecznie użyj cleanera do gumy (tzw. tire and rubber cleaner). Dressing posiedzi dzięki temu dłużej. W przypadku skór masz na myśli Colourlock Strong cleaner czy box? Koniecznie zadbaj o nawilżenie skóry po każdorazowym zastosowaniu wersji strong (preparat dostępny w wersji box dla skór starszych). Strong nie nadaje się do stosowania na co dzień. Posiada zasadowe pH i będzie stopniowo wysuszał skórę.
Grzegs Opublikowano 18 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Dzięki za wskazówkę co do cleanera - :) Co do colourlocka - chodzi mi o zestaw do skór nowych, także czyszczenie i impregnacja. W dniu 9.05.2021 o 21:32, CarGeek.pl napisał: Przed nałożeniem dressingu do opon, koniecznie użyj cleanera do gumy (tzw. tire and rubber cleaner). Dressing posiedzi dzięki temu dłużej. W przypadku skór masz na myśli Colourlock Strong cleaner czy box? Koniecznie zadbaj o nawilżenie skóry po każdorazowym zastosowaniu wersji strong (preparat dostępny w wersji box dla skór starszych). Strong nie nadaje się do stosowania na co dzień. Posiada zasadowe pH i będzie stopniowo wysuszał skórę.
CarGeek.pl Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 W zestawie do skór nowych Colourlock jest Leder Versigelung, który tworzy na skórze delikatną powłokę ochronną. Przy regularnym stosowaniu strong potrzebne będzie przede wszystkim natłuszczenie skóry a się nie przesuszyła. Najlepiej i najprościej będzie wybrać wersję Soft do codziennej pielęgnacji.
Rekomendowane odpowiedzi