Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Praca wykonana juz jakis czas temu, auto mojej dziewczyny, niestety stoi cały czas pod chmurką :/ wcześniej jakiś fachowiec robił "polerkę" na dachu i masce pełno hologramów.. Jakoś nie było czasu na zrobienie zdjęć efektu końcowego, ale wkońcu są, a więc:

Renault Megane 1.6 16V

rocznik 2001

czas pracy ponad 14 godzin, robione troche na biegu, korekty na 100% nie ma, z powodu ograniczeń czasowych, ale wygląda dużo lepiej, a lakier nabrał ładnej głębi. Do rzeczy:

Użyte środki:

SSR3 + Monster Shine Polishing Pad,

SSR2 + 3M Polishing Pad żółty,

Auto Glym SRP + 3M Finishing Pad niebieski,

Collinite 476 na felgach i lakierze,

Smart Dressing wewnątrz auta,

Auto Glym Tire Dressing,

Decabit,

Megs APC,

Nielsen Aluminium Cleaner,

Glinka od SCS + szampon Gold Class.

Użyty sprzęt:

rękawica Chemical Guys,

2 wiadra,

ręcznik do osuszania Fluffy Dryer,

Karcher 2.36,

Polerka Kestrel DAS6,

odkurzacz Rainbow,

Pędzelki itp.

Zdjęcia:

w trakcie mycia, glinkowania:

dscf3819t.jpg

dscf3822.jpg

dscf3825z.jpg

dscf3826.jpg

dscf3830a.jpg

dscf3831c.jpg

dscf3833r.jpg

dscf3835y.jpg

dscf3837.jpg

dscf3838f.jpg

dscf3840i.jpg

stan lakieru:

dscf3846.jpg

dscf3844v.jpg

dscf3849.jpg

Efekt końcowy:

dscf3931o.jpg

dscf3914.jpg

dscf3915i.jpg

dscf3921st.jpg

dscf3923.jpg

dscf3924a.jpg

dscf3928.jpg

dscf3925u.jpg

dscf3919a.jpg

Podziękowania dla Laski za pomoc przy wykonywaniu prac ;)

Pozdrawiam

Posted

efekt całkiem całkiem, tyle, że nie widze na tych oponkach Tyre dressingu AutoGlyma. używałem go i efekt był, a u ciebie go po prostu brak ;)

Posted
efekt całkiem całkiem, tyle, że nie widze na tych oponkach Tyre dressingu AutoGlyma. używałem go i efekt był, a u ciebie go po prostu brak ;)
zgadza się ;) w dniu kiedy go polerowalismy oczywiście był, tu na końcowych fotach wymaga juz odświeżenia bo trochę czasu już minęło ;) a swoją drogą bardzo fajny efekt daje ten dressing, śmiało mogę polecić. :good:
Posted

bartek881, jak już mowa o oponach, to te z przodu są dobrze założone? Wyglądają, jakby wciągały wodę do środka.

dscf3915i.jpg

Posted

Dokładnie tak - opona jest kierunkowa i założona odwrotnie. Podczas jazdy po deszczu może być bardzo niebezpiecznie.

Posted

Panowie dzięki za cynk. Szczerze mówiąc nie zwróciłem na to uwagi, bede musiał się tym zainteresować

Posted

I to niezwłocznie.

Co do korekty, to dobrze wyszło;)

Renault ma tak miękki lakier, ze PP wystarczają?

Jak Ci się pracuje ze smart dressingiem? Czym go aplikujesz?

Ja sie nie moge z tym cholerstwem dogadać. Miejscami jest większy połysk, a gdzie indziej mniejszy ;/

Posted

PP Monster Shine jest duzo twardszy, od PP 3M. Mam porównanie cuttinga 3M, własnie z tym polishing Monster shine, i ten wcale nie wypada gorzej w kwestii ścieralności. Co prawda 3M jest trochę twardszy i usuwa więcej, ale daliśmy rade własnie tym Monster Shinem.

Co do smart dressingu, ja nie narzekam, nakładam go gąbkowym megsa i jest ok. Nieraz zdarzy sie ze w jednym miejscu nałoży się wiecej, ale wtedy niweluje to mikrofibrą.

Jeszcze raz dzięki za zwrócenie uwagi na opony, ktos za to odpowie :song:

Posted

Jak Ci sie sprawdza K2.36??? bo widze na foto ze uzywasz.. w moim po kilku miesiacach slychac juz pompe i zgrzyty... (a zawsze odpowietrzam przed uzyciem)

Posted
Jak Ci sie sprawdza K2.36??? bo widze na foto ze uzywasz.. w moim po kilku miesiacach slychac juz pompe i zgrzyty... (a zawsze odpowietrzam przed uzyciem)
narazie nie narzekam, myje raz w tygodniu jedno, dwa auta i jest ok. (jak narazie ;)) a gdyby coś się niepokojącego działo to jest narazie gwarancja. Nieraz trochę zwolni, ale to raczej wina słabszego ciśnienia.