Alfa47 Posted January 9, 2021 Report Posted January 9, 2021 Witajcie, chciałbym wam przedstawić, taką krótka fotorelację z użycia APC od Moje Auto Detailer. Początkowo chciałem zrobić to w wersji video, i móc wrzucić na YT, lecz mój sprzęt komputerowy jest trochę przepełniony, i również kilka rzeczy muszę w nim powymieniać, by bawić się w tego typu rzeczy. Ale postanowiłem, że jeszcze będę testował to APC i aktualizował, więc tutaj już powinno pojawić się test w wersji video na YT. Opis producenta: "APC należy do produktów z profesjonalnej linii Detailer, którą charakteryzuje prostota użytkowania oraz skuteczność i szybkość działania. Środki z tej linii wykazują się najwyższą jakością i przeznaczone są do użytku profesjonalnego. To niezastąpione produkty w garażu prawdziwych pasjonatów motoryzacji, którzy chcą profesjonalnie zadbać o pielęgnację i konserwację swoich pojazdów." Dobra przechodzę do konkretu, a tutaj jest zawodnik: Na pudełku, jak i producent podaje że najlepiej rozcieńczać w stosunku 1:5 lub 1:10 w zależności od stopnia zabrudzenia, ja do wnętrza użyłem 1:20 i to było idealne rozcieńczenie. Tutaj widać pierwsze przed i po: Tutaj proszę, możecie zobaczyć jak pracuje się tym APC, oraz jak się pieni I następnie, tak wygląda przed i po Przed W trakcie I po Tutaj w trakcie, po stronie kierowcy I już po Myślę, że widać gołym okiem gdzie jest wyczszczone. Teraz kolej na innym aucie/innym materiale plastiku Przed Tutaj przed przetarciem wilgotna mikrofibrą I tutaj już efekt po wyczyszczeniu Tutaj widać że, robotę zrobił dobrą. Jeśli ktoś ciekawy, to przy rozcieńczeniu 1:20 wynik pH wynosi jakieś 13 - czyli produkt zasadowy. Tu filmik z mycia silnika, od producenta Jest to tylko drobna relacja z zastosowania tego produktu, jeszcze postaram się coś pokazać, tylko już z porównaniem do APC od Good Stuff czy ADBL Co mogę powiedzieć o tym produkcie? Dość łagodny, nie duszący zapach. Cena w okolicach 16-19zł za 1l. Bardzo fajnie się pieni. No i co najważniejsze, swoją robotę robi. Widoczny jeden piktogram GHS05. Jakość zdjęć trochę spadła, bo musiałem zmienić rozmiar Produkt Pozdrawiam 5
Recommended Posts