Gustav Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Jako że jestem pedantem jeżeli chodzi o czystość jak i nieskaźitelność wnętrza całego auta borykam się z jednym a właściewie wieloma problemami: Pierwszy z nich to skóra w moim aucie: Co zrobić z tymi pęknięciami i z tym dużym wgnieceniem ? strasznie mnie to drażni ... Już nawet nauczyłem się siedzieć tak aby efekt załamań się nie powiększał ... może to chore ale co tam
maestro00 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Moim zdaniem na wyciągniętą skórę dobre będzie grzanie suszarką - niestety po pewnym czasie problem powróci. Co do załamań - jeśli skóra nie jest wytarta z barwnika to pielęgnacja kremem do skór powinna sobie poradzić. Polecam w tym miejscu położyć nieco więcej i zostawić na jakiś czas do wchłonięcia, to co zostanie - wytrzeć
Gustav Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Czyli miejsca zaznaczone na zielono potraktować jakimś mleczkiem ? co polecacie ? a miejsce zaznaczono na czerwono grzać suszarką aż samo się wyrówna ? Probowałem przed chwilą ale jakoś to słabo wychodziło , na dodatek poparzyłem się
aro_77 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Tu masz filmiki z lederzentrum:
maestro00 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Suszarką grzejemy jednocześnie masując Mowa tylko o miejscu zaznaczonym na zielono. Te czerwone powinny się same trochę zniwelować po aplikacji kosmetyków.
Gustav Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Oglądałem go ale narazie temat odpuszczam ze tego względu że nie chce doprowadzić do gorszego stanu bo jak człowiek się nie zna to zwykle pogarsza a nie polepsza.
zajonc Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Kamilu na wszystkie swoje problemy znajdziesz odpowiedź na stronie LEDERZENTRUM -> Czyszczenie skóry -> Zagięcia i fałdy na skórze
Gustav Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Jakoś tam nie mogę się doczytać jakie mleczko/ preparat będzie dobre na moje załamania zaznaczone na zielono ..... Dodam że jak usiądę wygodnie na fotelu to miejsca na zielono zaznaczone strasznie się naciągają ;/ myślałem o rozebraniu fotela i chciałem podłożyć dodatkową gąbkę na siedzisko ... co o tym sądzicie ?
Prezes Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Wydaje mi się, że nie będzie łatwo z powyższymi zagnieceniami. Są to znacznie większe zniekształcenia materiału niż te pokazane na filmikach. Ja mam podobny problem, a nawet większy, gdyż na beżowej skórze Montana BMW E39. Na jasnej skórze w miejscu zagięć skóra/kolor wytarła się. Na to zaradziłem zestawem tunującym, który Lederzentrum dobrało na podstawie wycinku skóry z fotela. Na to poszedł balsam Megsa. Samych zagnieceń jednak nie zlikwidowałem
etiv Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 jedynie wymiana siedziska by pomogła, gąbka nie jest już nowa i nie ma takiej sprężystości przez co powstają tego typu załamania najgorzej jest w miejscu gdzie ciało wywiera największy nacisk. opcje są trzy albo godzisz się z tym faktem wymieniasz fotel wymieniasz siedzisko może coś to pomoże, ja tak zrobiłem w moim passacie, mam fotele bardziej wyprofilowane i popękała gąbka od wsiadania i wysiadania. teraz jest malina
Gustav Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Hmmm a co powiecie na temat rozebrania fotela i podłożeniu gąbki w odpowiednie miejsca ?
Prezes Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Gustav, nie warto uprawiać takiej rzeźby... Jeśli już chcesz mieć fotel jak nowy, to udaj się do dobrego tapicera... choć prawdę mówiąc ten pewnie też nie zaspokoi Twoich potrzeb, gdyż nie poradzi sobie z tą skórą. Możesz więc zamówić materiał na siedzisko w BMW i wtedy go wymienić.
Gustav Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Prezes - dzięki za konkretną odpowiedź , niestety u mnie w mieście takowych specjalistów brak , nie oddam auta byle komu, rozejrzę się za fotelem z Anglika.
Prezes Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Może nie być łatwo znaleźć fotel z angola, gdyż masz skórę w wersji Highline, co było częściej spotykane w E39 z Niemiec... ale trzymam kciuki
Gustav Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 a jak nie znajdę fotela to co radzicie z tym zrobić ?
Prezes Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 a jak nie znajdę fotela to co radzicie z tym zrobić ? Ja bym okresowo czyścił i impregnował... i po prostu użytkował z odpowiednią delikatnością. Nie popadaj w paranoję
Dystrybutor muzycom Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ja powoli widzę, że moje doradztwo staje się na tym forum zbędne. Gustav tak jak pisali koledzy powyżej, jeśli chcesz to usunąć pozostaje wizyta u tapicera.
Gustav Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 I wszystko w temacie , dziękuję wszystkim za cenne porady.
Rekomendowane odpowiedzi