Artur Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Po glince i ręcznej polerce wyszły na masce białe kropki pewnie od kamyczków. Czy to są ubytki tylko w klarze czy raczej głębsze? Można je usunąć polerką mechaniczną?
red Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Z ciekawości: jakiej glinki używałeś, i jaki miała kolor?
Administrator Evo Opublikowano 12 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Odpryski, prawdopodobnie od kamyczków, teraz stały się widoczne bo powchodziła w nie pasta. Polerką nie usuniesz, tylko zaprawki.
Artur Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Z ciekawości: jakiej glinki używałeś, i jaki miała kolor? BH soft, na masce się nie brudziła za bardzo, ogólnie po całym samochodzie jest tylko szara a użyłem jakiś 20g Odpryski, prawdopodobnie od kamyczków, teraz stały się widoczne bo powchodziła w nie pasta. Polerką nie usuniesz, tylko zaprawki. Ich jest naprawdę sporo i większość ma średnicę poniżej 1mm. Nie ma innego sposobu?
Administrator Evo Opublikowano 12 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Niebardzo, jeśli są na tyle głębokie że wyczywasz je pod palcem, to tylko zaprawki. Taki niestety "urok" czarnych aut, każdy odprysk jest bardzo widoczny. Jedyny sposób, tylko że prewencyjny to założenie przezroczystej foli na maske i zderzak.
red Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 No właśnie, pasta (ale nie było o niej mowy) powchodziła czy fragmenty glinki? Generalnie pytam, bo kiedyś miałem podobny przypadek i też na masce - powodem były drobinki Megsowej glinki, które jakimś cudem utknęły w tych drobnych ubytkach. Więc ten biały kolor to może być właśnie glinka, warto wyczyścić maskę jeszcze dokładnie i zobaczyć czy zejdą. Oczywiście odpryski będą nadal, ale może niewidoczne
Administrator Evo Opublikowano 12 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Skoro Artur, pisze o ręcznej polerce, to raczej jakaś pasta musiała być grana
Artur Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ale czy nie można tej pasty jakoś wymyć? Izopropanol? Wykałaczka? nie wiem ...
Administrator Evo Opublikowano 13 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Można tak jak powiedziałeś, Izopropanlem np, dobrze w tej roli u mnie sprawdzały się patyczki do uszu nasączone IPA. Albo można używać ciemniej pasty, jak np. Blackhole
Artur Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 IPA na patyczku nie pomógł Następnym razem spróbuję aktywnej piany a potem cleaner, może któreś z tych pomoże? Oczywiście BlackHole też jest w planie, mam nadzieję że obejdzie się bez zaprawek bo w tej ilości to też będą chyba widoczne
Berg Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Odkopię trochę temat. U mnie na masce jest podobnie, dużo białych kropek które nie są wyczuwalne pod palcem. Czy mogą tam siedzieć drobinki glinki albo pasty UC Megsa? Czym to usunąć?
Borek Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Ja mam to samo, właściwie to jest to nieusuwalne i nieuniknione. Jak nie pasta polerska to wejdzie cokolwiek innego bo większość mazideł jest jasnego koloru . Możesz popróbować IPA, ale szału się nie spodziewaj
spons Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Jak dla mnie to jest bialy podklad i nic sie z tym nie zrobi poza uzupelnieniem bazy i bezbarwnego.
Rekomendowane odpowiedzi