Diesel792 Posted September 8, 2020 Report Posted September 8, 2020 Witam wszystkich, ostatnio postanowiłem zająć się lakierem na moim samochodzie. Dopiero zaczynam zgłębiać informacje dotyczące kosmetyki i detalingu aut więc proszę o wyrozumiałość. Ponieważ nie mam możliwości aby trzymać samochód w garażu, chciałbym zabezpieczyć lakier, aby brud w mniejszym stopniu do niego przywierał oraz aby zabezpieczyć go choć trochę przed zimą. Jeśli uda mi się do tego uzyskać efekt głębi koloru i połysku to będzie super. Samochód to Opel Astra z 2018 roku, w kolorze ciemnogranatowym. Poniżej zestaw nad którym się zastanawiam: szampon - TENZI Shampo Neutro felgi/deironizer - K2 Roton Pro czyszczenie opon, gum - CleanTech Tire Rubber usuwanie owadów - K2 NUTA ANTI-INSECT Tar&Glue - Prickbort MAC 124 1L czyszczenie szyb - Good Stuff Glass Cleaner/ FX Protect Glass Cleaner dressing do opon - ADBL BLACK WATER glinka -Good Stuff Clay Lube + Work Stuff Spot Clay Bar lub MONSTER SHINE CLAY BAR wosk - K2 SPECTRUM WOSK SYNTETYCZNY lub TENZI Detailer CERAMIC WAX
vlodek2532 Posted September 8, 2020 Report Posted September 8, 2020 Szampon - widzę, że nie stosujesz piany. Na twoim miejscu dołożyłbym do jakiegoś dobrego szamponu. Jak nie masz myjki to Good Stuff Pure Shampoo będzie idealnym wyborem ze względu na łatwe wypłukiwanie. Felgi - Roton Pro jest spoko ale deironizera używa się raz na jakiś czas. Do bieżącego mycia polecam excede ultimate wheel cleaner albo shiny garage ef wheel cleaner Opony - cleantech spoko excede tire and rubber chyba ciut lepszy owady - allegrini gogo insect tar&glue prickbort spoko szyby - korzystamz fx protect i bardzo chwalę dressing dużo zależy czego oczekujesz - black water lubię w sumie ale chyba są lepsze glinka nie mam pojęcia wosk spectrum jest fajne polecam 1
Recommended Posts