Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Chciałem się zapytać czy jest jakiś sposób by naprawić popękaną skórę w aucie. Odnowienie koloru to nie problem, ale bardzo mi zależy, żeby uzupełnić te braki materiałowe. Z góry dzięki za pomoc i za zainteresowanie :)

• Dystrybutor
Posted

Zdjęcie uszkodzeń poproszę, bo samych szpachli mam 3 rodzaje :)

Posted

Sorki, że tak późno... byłem zajęty przygotowaniem do obrony więc nie mogłem się tu pojawić, ale do rzeczy. Jeśli chodzi o skórę na fotelach to są to dosłownie rysy. W przypadku kierownicy sprawa jest nieco gorsza bo w niektórych miejscach przetarte jest to do włókien (materiał). Rozstępy nie są szerokie. Są tylko głębokimi rysami. Z góry przepraszam, ale auto jest teraz poza moim zasięgiem, dlatego nie mam jak zrobić fotek.

Co do szpachli to poszukam parę informacji i wówczas będę też na ten temat z Wami dyskutował :) Jeśli jednak chcecie mi coś więcej doradzić, to wielkie dzięki - również za te istniejące już odpowiedzi :)

• Dystrybutor
Posted

Jeśli masz na kierownicy wytarcia na wylot, czy do materiału udaj się do tapicera.

Małe rysy wystarczy zwykle przeszlifować i wypełnić farbą tonującą. Jeśli są głębsze można użyć szpachli. Ciężko mi z opisu wywnioskować jaki jest stan foteli. :/