Plak Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Jakiś czas temu kupiłem środek na owady: Cleantech Bug Off. już kilka razy z niego korzystałem, więc podzielę się moimi spostrzeżeniami. Przyjemny zapach, na opakowaniu brak ostrzeżeń. Jeśli chodzi o działanie, to najbardziej podobają mi się efekty na przedniej szybie. Po spłukaniu samochodu na myjni, usuwa przynajmniej zdecydowaną większość, a często całość owadów z szyby. Na karoserii radzi sobie różnie. Zauważalnie poprawia domywanie owadów, szczególnie świeżych, które usuwa w większości. Czasami trafiają się upierdliwe okazy, które tak dobrze nie schodzą. Miałem też problem ze śladem krwi, którego za bardzo nie mógł domyć. Parę fotek z dzisiejszej wizyty na myjni. Większość owadów była świeżych. Kilka elementów przed myciem: Tutaj bug off w działaniu: Pracował około 2 minut, w trakcie trochę dopryskałem a następnie przykryłem pianą: Efekty po spłukaniu: Zostały jakieś pojedyncze sztuki ale większość została usunięta. Podsumowując, myślę, że mogę polecić ten produkt od @cleantechco. Dla mnie dużą zaletą jest to, że według karty charakterystyki jest to produkt bezpieczny dla nas, więc mogę go spokojnie użyć przed szybkim myciem na myjni bez obaw że wyrządzi mi jakieś szkody kiedy dojdzie do kontaktu ze skórą. Producent dopuszcza też rozcieńczanie. Nie próbowałem ale mam obawy, że mógłby być wtedy trochę za słaby. Jest za to wtedy bezpieczny dla wosków. Być może wypróbuje go w rozcieńczeniu kiedy będzie mi się już kończył, dam wtedy znać jak sobie radzi. 2
Rekomendowane odpowiedzi