Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie jest to moje autko a jako ze szewc w podartych butach chodzi postanowilem troche odswiezyc go po zimie...

Lakier ma 20 lat miejscami poprawiany przez poprzednika ale zrobione tooo dosc dobrze skoro przez 4 lata mojej eksploatacji nic sie w tych miejscach nie zmienilo

WNetrze w zasadzie bylo tylko odkurzone wiec nie ma sensu go pokazywac.

Zdjecia po po pracy jakos nie mam czasu ani nie mysle o fotkach jak cos robie (zreszta jak wiekszosc)

W paru miejscach sa niedoskonalosci np. pod przednim zderzakiem zle poloznony lakier na baranek antykorozjny nie wytrzymal spotkania z duzym cisnieniem goracej wody... nie robie z tym nic poniewaz auto jest na sprzedaz i nie chce zeby mi ktos powiedzial ze zamalowalem rdze zeby cos ukrywac...

Samochod najpierw spryskany piana aktywna tenzi przy pomocy pianownciy karcher pozniej splukany za pomoca karchera wwidocznego w masce ;)

Reszta zrobiona recznie w calosci

Srodki:

Mikrofibry i reczniki roznych rodzajow, do finalnego spolerowania ta ktora byla w zestawie z DODO od NOXa

Uzylem 2 fazowego srodka diamontbrite ktorego kupilem na allegro z wysylka za 18 zl :lol:

Tak z ciekawosci co to jest za te pieniadze mozna sprobowac

2 buteleczki po 125 ml

1- faza (na zasadzie wypelniacza i chyba zmiekczacza)

2- mleczko

Po nalozeniu 1 czeka sie 15 minut i naklada drugiego nie polerujac pierwszego i po kolejnych 15 minutach polerka

Efekty jak na foto ale uprzedzam auto wczesniej nie wygladalo wiele gorzej (nie mialo tylko takiego polysku, sprobowalem tego srodka na wyblaknietym czerwonym i sobie nie poradzil.

Opony - nablyszczacz carvalet nanoszone tradycyjnie pedzlem

Plastiki zewn. carvalet zel do plastikow nanoszone gabeczkai po przeschnieciu wytarte MF

Oto pare fotek

W calosci:

609e9b67f357d0e0m.jpg

0e278b67767f7789m.jpg

maska:

8a934c285c8f3834m.jpg

bb95d91631478b3dm.jpg

f77c927fd1e36b12m.jpg

poszczegolne panele

8f8fc1ee4da8db47m.jpg

2c10d0b26b545837m.jpg

8a70f95f22422a44m.jpg