miHoo79 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Tak jak w temacie jest to moje autko a jako ze szewc w podartych butach chodzi postanowilem troche odswiezyc go po zimie... Lakier ma 20 lat miejscami poprawiany przez poprzednika ale zrobione tooo dosc dobrze skoro przez 4 lata mojej eksploatacji nic sie w tych miejscach nie zmienilo WNetrze w zasadzie bylo tylko odkurzone wiec nie ma sensu go pokazywac. Zdjecia po po pracy jakos nie mam czasu ani nie mysle o fotkach jak cos robie (zreszta jak wiekszosc) W paru miejscach sa niedoskonalosci np. pod przednim zderzakiem zle poloznony lakier na baranek antykorozjny nie wytrzymal spotkania z duzym cisnieniem goracej wody... nie robie z tym nic poniewaz auto jest na sprzedaz i nie chce zeby mi ktos powiedzial ze zamalowalem rdze zeby cos ukrywac... Samochod najpierw spryskany piana aktywna tenzi przy pomocy pianownciy karcher pozniej splukany za pomoca karchera wwidocznego w masce Reszta zrobiona recznie w calosci Srodki: Mikrofibry i reczniki roznych rodzajow, do finalnego spolerowania ta ktora byla w zestawie z DODO od NOXa Uzylem 2 fazowego srodka diamontbrite ktorego kupilem na allegro z wysylka za 18 zl Tak z ciekawosci co to jest za te pieniadze mozna sprobowac 2 buteleczki po 125 ml 1- faza (na zasadzie wypelniacza i chyba zmiekczacza) 2- mleczko Po nalozeniu 1 czeka sie 15 minut i naklada drugiego nie polerujac pierwszego i po kolejnych 15 minutach polerka Efekty jak na foto ale uprzedzam auto wczesniej nie wygladalo wiele gorzej (nie mialo tylko takiego polysku, sprobowalem tego srodka na wyblaknietym czerwonym i sobie nie poradzil. Opony - nablyszczacz carvalet nanoszone tradycyjnie pedzlem Plastiki zewn. carvalet zel do plastikow nanoszone gabeczkai po przeschnieciu wytarte MF Oto pare fotek W calosci: maska: poszczegolne panele A na koniec kropelki: Autko juz u nowego wlasciciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi