Gość Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Mam pytanie czy mleczko Turtle Wax - Safe Cut skutecznie usunie zarysowania od szczotek na myjni oraz koliste zarysowania na lakierze? Czy lepszy będzie ten sam produkt w postaci pasty??
firmek Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Pytanie nadaje sie bardziej do dzialu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=11, z reszta goraco polecam Ci lekture znajdujacych sie tam tematow. Przydalo by sie zdjecie lakieru, samo stwierdzenie "rysy od szczotek" za duzo nie mowi o rozmiarze problemu oprocz tego, ze sa rysy. Ewentualnie mozesz zadac pytanie w dziale: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum. ... bcfe142d95 Jesli chodzi o same produkty, to niestety nigdy z nich nie korzystalem. Jesli mialbym zgadywac (na zasadzie domyslow), zalozyl bym ze pasta bedzie bardziej scierna niz mleczko. Czy usunie rysy? Mozliwe, ze tak. Jednak obawial bym sie o: - sciernosc srodkow w sensie bezpieczenstwa - koniecznosc wykonczenia - chodzi o to ze lakier moze stac sie matowy i wymagac wykonczenia jakims finishem Pozatym pozostaje pytanie czy szukasz czegos do pracy recznej czy z maszyna.
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Do pracy ręcznej, a Twoim zdaniem mleczko czy pasta jest bezpieczniejsza, żeby mi nie zmatowiło lakieru???
firmek Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Tak jak napisalem, jesli mialbym zgadywac, to obstawial bym, ze mleczko bedzie mniej agresywne. Czy zmatowi lakier, tego nie wiem, wszystko zalezy od stopnia scieralnosci tych srodkow.
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Prosiłbym admina o przeniesienie tego tematu do właściwego działu- czyszczenie lakieru. [ Dodano: 2 Czerwiec 2010, 19:08 ] Używał może ktoś tego mleczka, albo pasty??? Jakie opinie
Moderator rychu Opublikowano 2 Czerwca 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ja używałem takiej pasty - EFFACE RAYURES, ten Turtle Wax - Safe Cut wygląda bardzo podobnie i cenowo i w opisie. Do usuwania swirls to się raczej nie nadaje - czuć pod palcami środki ścierne, efekty średnie, zdecydowanie lepiej się pracuje PB SSR1 i ryzyko uszkodzenia lakieru mniejsze. Pasta teoretycznie do głębszych rys, do stosowania miejscowego. Lakieru nie zmatowi.
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Do usuwania swirls to się raczej nie nadaje - czuć pod palcami środki ścierne A o co chodzi z tym usuwaniem swirls? Bo trochę zielony jestem w tym temacie. A do usunięcia kolistych zarysowań i odświeżenia lakieru na masce to lepsza będzie pasta czy mleczko??? A po użyciu mleczka, powinno się jeszcze nawoskować karoserię??? Czy samo mleczko zrobi dobrą robotę??
Marco Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 pawlo0809, a może byś tak poczytał forum?? Wszystko jest dokładnie opisane. I tego turtla sobie od razu daruj...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 O tym safe cut to chyba nigdzie nie pisze, a czemu mam sobie darować, strasznie lipne???
etiv Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ja używałem takiej pasty - EFFACE RAYURES też ją używałem, na lakierach z grupy vag ciężko sobie radzi, ale na fiacie bravo kolor czerwony ferrari, poradziło sobie niesamowicie nie wiem może lakiery fiatowskie są bardziej miękkie.
Rekomendowane odpowiedzi