Moderator Domel Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Kilka słów o tym produkcie - prezentacja - pierwsze wrażenia. ServFaces Hydro Seal Cytat ServFaces Hydro Seal Hydro Seal to specjalna mieszanka najwyższej jakości syntetycznych składników aby zapewnić ochronę lakierowanym powierzchniom. Niezwykle wydajny (ok. 10 użyć), szybki w zastosowaniu i niesamowicie hydrofobowy! Pozostawia szkliste wykończenie, pogłębia kolor, nadaje lakierowi idealną gładkość. Możliwość aplikacji na wcześniej zaaplikowane powłoki ochronne. Możliwość aplikacji na plastikach oraz szybach. Nanieś produkt bezpośrednio na czysty, odtłuszczony lakier lub na miękką mikrofibrę i rozprowadz równomiernie po powierzchni lakieru. Dla jak najlepszych efektów wizualnych po upływie 1 godziny od aplikacji pierwszej warstwy, możliwość zastosowania drugiej warstwy. Pozostaw bez kontaktu z wodą przez kolejne 2 godziny. Spryskiwacz w zestawie. Nie zawiera silikonu. Pojemność: 750ml Mam kilka produktów tej niemieckiej firmy i robią wrażenie bardzo przemyślanych i stabilnych. Filmik: #Trwałość: nieznana #Hydro/zrzut/kropelki: nieznane bo nie mam w zwyczaju moczyć świeżych LSP #Przygotowanie lakieru: dekontaminacja chemiczna + Detailer's Magic Reset Shampoo Magic 500ml #Aplikacja: na moim lakierze jest szybka i przyjemna ALE jeśli przesadzimy z ilością produkt robi "masło" na lakierze. Każde docieranie mikrofibrą tworzy duże holosy. Należy w takim wypadku odczekać około 20 minut do odparowania i związania produktu - w tedy problem magicznie znika. Na twoim lakierze może być nawet lepiej/gorzej. Sam musisz sprawdzić #Gloss: nieznany bo zapomniałem znowu miernika ;/ sorki #Look: dodaje szkła i lekko tuszuje mikro swirle, wypłaszcza optycznie look i nadaje fajnego połysku - na moim lakierze. Widać swirle przy docieraniu: Tutaj po 20 minutach: #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domelowygaraz #domelowewoskowanie #domelowyqd #qdtest 2
Berd Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jasne lakiery to sól w oczach detailera Autodetailing z jasnymi lakierami jest jak robienie kupy podczas zatwardzenia. Człowiek się namęczy , a potem nie chce się oglądać 4
keza Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @Domel po zdjęciach widać, że jest fajny look. Może być ciekawym zawodnikiem. Aplikacja troszkę może sprawić kłopotów ale to jak sam mówisz każdy lakier może go przyjąć inaczej
Moderator Domel Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 17 minut temu, Berd napisał: Jasne lakiery to sól w oczach detailera Autodetailing z jasnymi lakierami jest jak robienie kupy podczas zatwardzenia. Człowiek się namęczy , a potem nie chce się oglądać Szczerze to nie zrozumiałem tej matafory Dlaczego sól ? nie widać swirli przynajmniej Śpię spokojniej 3 minuty temu, keza napisał: @Domel po zdjęciach widać, że jest fajny look. Może być ciekawym zawodnikiem. Aplikacja troszkę może sprawić kłopotów ale to jak sam mówisz każdy lakier może go przyjąć inaczej To dopiero początek zabawy, s[sprawdzimy na innych kolorach i lakierach tez 1
Tomas-sg Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @Domel czy to swiezy zakup i czy to Ty sprzątałeś mi sprzed nosa też QD servfaces? Produkt ciekawy, wkładałem do koszyka i wyciągałem co chwilę... Przyjrzę się jeszcze w temacie dalej czy jednak warto go zanowic
Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 6 godzin temu, Tomas-sg napisał: czy to swiezy zakup i czy to Ty sprzątałeś mi sprzed nosa też QD servfaces? Tak bo ktoś mi sprzątnął sprzed nosa "ServFaces Wet Seal & Care"
Tomas-sg Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 5 minut temu, Domel napisał: Tak bo ktoś mi sprzątnął sprzed nosa "ServFaces Wet Seal & Care" To ja swojego złodziejaszka dorwałem ale przez to wpadł mitchel&king seal Wiesz ucieszyłbym się gdybym to mógł wrzucić mam nadzieję sam wiesz gdzie 1
Berd Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 7 godzin temu, Domel napisał: Szczerze to nie zrozumiałem tej matafory Dlaczego sól ? nie widać swirli przynajmniej Śpię spokojniej To prawda swirli nie widać . Uważam , że jasne lakiery nie odwdzięczają się pięknym wyglądem ,tak jak to robią ciemniejsze kolory
Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Berd napisał: To prawda swirli nie widać . Uważam , że jasne lakiery nie odwdzięczają się pięknym wyglądem ,tak jak to robią ciemniejsze kolory Dokładnie tak, nie można zaprzeczać. Kwestia gustu i preferencji. Ja wybrałem drogę jasnych lakierów, ciągłego błysku i czystości lakieru - ale kosztem jakiś mikro swirli - ale śpie spokojnie Przy czarnym albo jakimś kontrastowym kolorze wykończyłbym się psychicznie przy codziennej kosmetyce 1
Moderator Domel Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 UPDATE: Chyba przesadziłem z aplikacją, bo holosy wyłaziły mi jeszcze wczoraj Ale zaczął się sezon pyłowy od 2 tygodni, produkt bardzo mało ciągnie kurzu. Auto stoi pod żółtymi krzakami dzień w dzień i normalnie duster'uje je 3 razy dziennie a od wczoraj widzę, że kurzu jest znacznie mniej a odkurzanie jest szybsze i duster z łatwością zdmuchuje kurzyk z lakieru. To mi się podoba. Sprawdzamy dalej.
Moderator Domel Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 UPDATE: Pierwsze moczenie - Fajnie zrzuca taflą, można osuszać szlauchem 1
Rekomendowane odpowiedzi