Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie polakierowalem blotnik podkładem akrylowym na drugi dzien szlifowalem i są takie jak by kropki nie moge tego zeszlifowac w niektórych miejscach zdarlem juz ten podklad wrzucam zdjecie i proszę o pomoc rade

20200416_184312.jpg

Opublikowano

A wymieszałeś dobrze podkład? Powierzchnia była zmyta przed malowaniem? Akryl i epoxyd były kompatybilne ? Może "pogryzły" się?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wygląda mi to jak by podkład był za gęsty i się dobrze nie rozlał,widać jaka duża struktura jest w miejscu gdzie błotnik przykręca się do karoserii 

dlatego nie możesz tego dotrzeć . Tyle z tego zdjęcia mogę dojrzeć,widział bym na żywo to powiedział bym ci na 100% 

• Lubię to 1
Opublikowano

Wydaje mi sie ze dobre proporcje dałem oraz dobrze wymieszałem.

Panowie zapomniałem ze na podkladzie jest napisane żeby aplikować 2-4bar A ja robiłem to bez regulacji małym kompresorkiem mogla byc to przyczyna tych kropek??

Opublikowano

Jak pryskasz musisz patrzeć jak rozlewa ci się podkład, jak powstaje duża mora to albo za gęsty albo za niskie ciśnienie.

Według proporcji miksujesz podkład z utwardzaczem, gęstość "regulujesz" tinerem, jak ci pistolet robi dużą morę na elemencie a u ciebie widzę że tak jest to 

wydaje mi się że podkład był za gęsty i po szlifowaniu masz to co u ciebie widać.Zeszlifuj to do gładkiego rozrób jeszcze raz podkład według zaleceń producenta i tinera dodaj jakieś 25% i zrób próbę na elemencie, jak będzie lepiej to psikaj no i rozkręć podawanie materiału na max plus strumień wylotu też na najszerszy.

A może po prostu wszystko było ok tylko technika malowania nie odpowiednia🤔.

• Lubię to 1
Opublikowano

@GLOSSY CAR szacunek dla Ciebie za tak fajny post . Teraz ludzie którzy mają jakąś wiedzę nie dzielą się nią ...

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka