sebeq_19 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam wszystkich, Mam parę pytań dotyczących malowania felg. Felgi wyglądają tak jak na załączonym zdjęciu. Chciałbym zostawić opony na felgach, podczas malowania je zabezpieczę. Czy mogę zostawić stary lakier na feldze? Czy muszę się go pozbyć? Wystarczy odpowiednio go przygotować papierem ściernym, potem położyć podkład, użyć papieru ściernego na mokro, położyć bazę i bezbarwny? Jeśli tak to o jakich gradacjach. Na felgach są naprawdę małe ubytki więc planowałem użyć tam szpachli do aluminium. I jeszcze jedno pytanie. Znalazłem taki zestaw na allegro: https://allegro.pl/oferta/motip-zestaw-felg-lakier-farba-podklad-czarny-mat-9061334584 Czy będzie to dobry wybór? W opisie pisze że powinno wystarczyć na komplet felg.
Moderator Streat Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @sebeq_19 ze spreya to bym raczej nie malował chyba ze ma byc bardzo budżetowo Ja osobiscie małowałem juz nie jeden komplet felg aluminiowych w swoim życiu i zwykle robie to z pistoleta ale na upartego takie spraye tez beda ok lakieru nie musisz usuwać wystarczy go zmatowić. Pryskasz podklad, matujesz i na to baze i klar, osobiscie matowałem chyba 1000 jak pamietam ale to tez zalezy jakie felgi sie robi i jak mocno sa zniszczone
Rekomendowane odpowiedzi