ProLight Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Witam, Panowie trafiła mi się Skoda superb, rok 2010 lakier czarny. Maska została potraktowana "magiczną gąbką" z aliexpress, właściciel na szybko chciał zmyć ptasie odchody, wziął jakiś płyn + super gąbka i stała sie tragedia. W miejscach gdzie użył gąbki lakier jest matowy jak by go ktoś przeleciał papierem 1000, co dziwne auto już było u jakiegoś "specjalisty" gdzie maska była już męczona "szlifierkom z gombkom" podejrzewam że z jakąś pastą "turbo" bo efekt jest naprawdę słaby, mierząc grubość lakieru na masce mamy od 90um do ok 150um, co moim zdaniem dziwne w miejscach szlifowania pokazuje mi ok 200um - 230um, gdzie spodziewał bym się bardzo ciękiej warstwy lakieru z uwagi na to że była porysowana + długie polerowanie, miernik świruje? Do ilu można zejść na masce żeby nie trzeba było jej jeszcze oddawać do lakierowania? Nie mam chwilowo warunków na dobre zdjęcia ale może uda się coś złapać. Pozdrawiam 1
Moderator Streat Opublikowano 29 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 całą maske ma taka? ale ostro pojechał.... Im mniej lakier zjedziesz tym lepiej
ProLight Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Nie, to są 3 takie większe plamy. Boje się ile lakieru jest faktycznie pod tym, bo z opowieści wiem że poprzednik jechał to juz dosyć intensywnie. Miernik mi szaleje jak chce to zmierzyć a wiem na 100% ze malowana maska nie była. W okolicach plamy gdzie nie jest matowe mam ok 120um
Moderator Streat Opublikowano 29 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 @ProLight 120um to spokojnie mozesz polerowac przy 60 juz bym sie bał
tomaszb Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 heee niektóre mazdy maj po 60 do 80 mikronów. oddaj do studia detailingowego i po sprawie po co samemu będziesz się siłował.
Rekomendowane odpowiedzi