orzel_man Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Witam Kolegów i Koleżanki, w tym sezonie zaczynam na dobre przygodę z jednośladem. Czeka już w garażu niestety spadek po zmarłym Tacie... nie mam serca sprzedawać. ma masę jak mówią motocykliści "armatury" i chciałbym o to zadbać jak należy. Miałem kiedyś pastę do chromu z sonnaxa ale jakoś nie byłem do końca przekonany. Polecicie coś ciekawego ? godnego uwagi. lakierowane elementy mam ogarnięte i wiem czym pielęgnować, ale chromy to inna bajka. I przy okazji pytanko - jest aszansa na spolerowanie czymś szyby z plexi żeby ryski usunąć ? Z góry dzięki za pomoc.
ter Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Obczaj sobie ofertę firmy Muc-Off. Używałem ich pasty do polerowania tłumików i sprawdzało się to dobrze. Na tyle nie lubiłem tej czynności że w aktualnym moto nie mam żadnych chromów Lewa w górę!
orzel_man Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Dzięki za info, Ja akurat lubuję się w takiej "zabawie" wie z chęcią zerknę na to. LWG!
pyzdra1 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Jeśli chodzi o usuwanie rys z szyby to porozmawiaj z@Manolito77.Właśnie ogarnął ładnie szybę w temacie Polerowanie kloszy lamp post 1910.Sent from my SM-G950F using Tapatalk
orzel_man Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 sweet. dzięki wielkie. przejrzę co jak.
orzel_man Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 zamówiłem MUC-OFF 632 Metal Polish Chrom Aluminium Stal zobaczymy jak się sprawdzi. 1
orzel_man Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 jeszcze jedno pytanko dotyczące motocykla. jakieś sprawdzone środki do pielęgnacji siodła ze skóry? no i odzieży skórzanej ewentualnie. Na necie cała masa tego dlatego wolałbym od praktyków usłyszeć. dzięki
orzel_man Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Dzisiaj zrobiłem podejście do tego muc off ale powiem szczerze ze dla mnie to on niewiele daje. Środek bardzo drogi a efekt ... mizerny. Może coś nie ogarnalem. Ale trochę sie zawiodłem. Chyba sie skończy na wełnie stalowej 0000
Rekomendowane odpowiedzi