Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów,

Mój problem i zarazem prośba o pomoc  wygląda następująco:

otóż ostatniej jesieni naniosłem na auto  środek  o właściwościach polerka+ wosk  tkz hardwachs politur .Nadmienię ,że w/w operację wykonywałem  ręcznie co kilka miesięcy od wielu lat ,zawsze z sukcesem i bez problemów.

Jednak po ostatnim  zabiegu  na masce mojej skody pojawiły się  liczne białe smugi,najbardziej widoczne pod światło ,dodatkowo lakier stracił swój blask ,nie jest taki lustrzany,stał się mętny ,bez wyrazu.

Zastanawiam się ,czy wpływ na to mogło mieć woskowanie auta akurat w tym miejscu w czasie gdy wrześniowe słońce przez chwilę dość intensywnie przygrzało a ja chcąc skończyć pracę naniosłem wosk mimo takich  niesprzyjających warunków. 

Proszę o wskazówki  co z tym fantem można zrobić  .

Z góry dzięki za sugestie  

20200129_205321.jpg

20200129_205334.jpg

20200129_205457.jpg

• Moderator
Opublikowano

Mi to wyglada na niedotartą paste. 

Spróbuj to spolerowac tylko kup coś markowego typu Megs UC plus pad tricolor jeżeli juz recznie robisz 

Opublikowano
Godzinę temu, Streat napisał:

Mi to wyglada na niedotartą paste. 

Spróbuj to spolerowac tylko kup coś markowego typu Megs UC plus pad tricolor jeżeli juz recznie robisz 

Próbowałem poprzednio tym co miałem pod ręką a była to pasta lekko ścierna  Tempo,robiłem to punktowo w jednym miejscu na próbę .Efekt zerowy lub bliski zeru.

Jednak trop z pastą może być trafionym,pamiętam że grubo przesadziłem i naniosłem go zdecydowanie za  dużo i to własnie na masace .

Jednak jak nadmieniłem próby spolerowania tego nie dały efektu

• 3 tygodnie później...