Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Magi foam ma na etykiecie LSP safe. Ludzie tu piszą na forum że tu chodzi nie tylko o ph, a również o mieszankę odpowiednich składników.

Skorzystałem z papierków lakmusowych żeby sobie sprawdzić jak to wygląda. Roztwór na 1l - 30ml piany.

Nasuwa się pytanie, czy dawać wiarę producentowi że faktycznie w takiej sytuacji jest safe na podstawie napisu na etykiecie "LSP safe" ? Jest też napisane że 1-2'' na dno zbiorniczka, zalać do pełna i pianować (chyba chodzi o pianownice PA) ja korzystam z ręcznej przenośnej Komentujcie

v magifoam roztwór z pianownicy po 1minucie

20200208_122851.jpg

vod lewej sg koncentrat/roztwór/magi koncentrat/roztwór po 5min

20200208_124333.jpg

v magifoam po 10s

20200208_122808.jpg

Opublikowano

Tez mi się wydaje ze chodzi o PA bo tam jeszcze jest rozcieńczany roztwór. Trzeba by zobaczyć na wyjściu już, ile taka piana ma pH.

Opublikowano
56 minut temu, Bapko napisał:

Tez mi się wydaje ze chodzi o PA bo tam jeszcze jest rozcieńczany roztwór. Trzeba by zobaczyć na wyjściu już, ile taka piana ma pH.

na wyjsciu z PA sprawdzę tylko muszę pierw sitko oczyścić bo zabite pianą. Z tego zdj magifoam roztworu z piany jest tak z 10ph nie?

Opublikowano
na wyjsciu z PA sprawdzę tylko muszę pierw sitko oczyścić bo zabite pianą. Z tego zdj magifoam roztworu z piany jest tak z 10ph nie?

...albo i więcej
Opublikowano

Ph MF Jest zasadowe po rozrobieniu, podobnie jest z citrus oil jak i z clean techa citrus foam. Będę na firmie to wam po mierze, zaznaczyć trzeba że pH nie jest wyznacznikiem tak jak wspomniałeś, a bezpieczeństwo na lsp kwestia testów, umyć dany panel wielokrotnie danym roztworem i wyciągnąć wnioski. 

Zaznaczyć trzeba też że woski Zachowują się różnie na powierzchniach i testy muszą być przeprowadzone na kilku lakierach, a nie na jednym...

• Lubię to 1
  • Moderator
Opublikowano
11 godzin temu, Szurszur1 napisał:

Nasuwa się pytanie, czy dawać wiarę producentowi że faktycznie w takiej sytuacji jest safe na podstawie napisu na etykiecie "LSP safe" ?

Tak, wiarę trzeba mieć zawsze, ale po to jest to forum i dział testy aby testować chemię i sprawdzać jej możliwości oraz słabe i dobre strony.

A tutaj jest dział z pomiarami pH (#peha) wielu produktów: