Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. 

Zastanawiam się nad wymianą mojego oświetlenia w warsztacie. Zdecyduje się chyba na świetlówki LED, wcześniej miałem tradycyjne ale widzę, że obecnie ceny ledów zdecydowanie spadły. Zastanawiam się nad barwą światła. Zajmuje się ogólnie renowacją starych aut i potrzebuje jak najbardziej jasnego światła, które będzie dosyć dobrze oddawać naturalne kolory. Co możecie mi polecić?

Posted

@Rafson kieruj się współczynnikiem CRi, u siebie mam założone Waterproff phlips 150cm/50wat oraz te same tylko 120cm 36wat jak się nie mylę to taka moc , barwa naturalna, współczynnik oddawania bardzo dobry, jak i ogólnie wykonanie jest na wysokim poziomie i spełnia wszystkie normy dopuszczając do montażu w przemyśle, czy nawet myjni norma szczelności Ip65.  

I powiem z doświadczenia że te 150cm z  długosci i mocy 50wat są za mocne 😁 

Zamontowane mam w pionie na ścianie no jednak teraz dał bym te słabsze 120cm 36w a te 150cm 50 wat wrzucił na sufit tam było hy idealnie 

• Okay 1
Posted
W dniu 31.10.2019 o 09:35, piotrek198o napisał:

@boT mm czy cm?

Cm 

• 2 weeks later...