Lukasz_BLN Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 Cześć, Niestety nie mogę znaleźć opisu producenta. @Funky Witch, możecie to uzupełnić? Jak część z Was wie na Detailing Show premierę miał Funky Witch Amulet. Jest to quick wax hydrofilowy, który można stosować zarówno na lakier, jak i plastiki. Trwałość ok. 2 miesięcy Na samochodzie leży miesięczny Swissvax Mirage na Prima Amigo. W poprzednim tygodniu podbity Dodo Juice Detailing Spray. Przygotowanie: pre-wash Autobrite Magifoam, a do mycia właściwego Autoland. Plastiki 2x APC ADBL PRO 1:10 i odtłuszczone IPA 1:1. 1. Aplikacja łatwa i przyjemna, przy docieraniu brak problemów(na pół maski 2 psiki, a na pół dachu 8 psików) 2. Zapach chemiczny 3. Nadaje lakierowi śliskości 4. Przyciemnia Amulet został położony na połowie samochodu po długości. Popołudniu ma padać, więc uzupełnię post o filmik ze zrzutu wody. Z chęcią przyjmę wskazówki co mogłem zrobić lepiej
D@ViD Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 @Lukasz_BLN która połowa auta jest po aplikacji Amuleta? Od str kierowcy? Jak z aplikacją? Jedna fibrą dałeś radę? Czy raczej produkt do aplikacji na dwie fibry?
Lukasz_BLN Opublikowano 30 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Tak, od strony kierowcy. Na dwie fibry aplikowałem, kirklandem rozprowadzałem, a gentlemanem docierałem
Lukasz_BLN Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Tak się prezentuje auto po deszczu i przejechanych ok. 10km. Teraz się zastanawiam gdzie popełniłem błąd
D@ViD Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 4 minuty temu, Lukasz_BLN napisał: Teraz się zastanawiam gdzie popełniłem błąd Rozwiń tą myśl?
Qlimaxss Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 @Lukasz_BLN Z tego co kojarze Amulet nigdy nie byl kozakiem jeżeli chodzi o kropelki
Lukasz_BLN Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 @david2888 zastanawiam się czy podczas aplikacji coś poszło nie tak. Robiłem zgodnie z instrukcją @Qlimaxss, miał to być produkt hydrofilowy. Spodziewałem się tafli, a tu wygląda jakby nie ingerował w stare LSP
Qlimaxss Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 @Lukasz_BLN No to chyba lepiej. Wiem ze Amulet dawal fajny cieply polysk. Lubilem go klaść na poprzednie auto. Jest nawet tutaj jego zdjęcie w temacie Amuleta.
Strus Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 @Qlimaxss , nie śpij. To jest całkiem nowy Amulet. @Lukasz_BLN ja już to pisałem w innym wątku i powtórzę tutaj - wszyscy którzy liczą na to że po zastosowaniu hydrofilowego produktu będą mieli po deszczu taflę i czyste auto oczekują cudu. Takie rzeczy to nawet nie w Erze Dlatego ja nie widzę żadnego uzasadnienia dla korzystania z takich produktów. Auto tak samo będzie brudne po hydrofobowych jak i po hydrofilowych. Inaczej bo jest inna charakterystyka zachowania wody ale stopień ubrudzenia będzie taki sam. Lub nawet większy po hydrofilowych. Proszę - raz jeszcze również to pokażę Lewa i prawa strona maski to produkty hydrofobowe. Środek hydrofilowy Po deszczu Po całkowitym wyschnięciu 1
Lukasz_BLN Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 @Strus, widziałem Twoje zdjęcie i myślałem, że będzie podobnie jak u Ciebie. Produkt kupiłem z czystej ciekawości
Qlimaxss Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 @Strus Wiem ze to Nowy Amulet , chodziło mi o to ze dodalem zdjęcie do tematu który istnieje na forum. Zapomniałem dodac ze do tego starego.Sam jestem ciekaw tego nowego Amuleta.
Rekomendowane odpowiedzi