Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, kokpit Forda nie jest typowym plastikiem, nie jest to również skórą / bardziej sztucznie miękki.

Próbowałem 

Funky WitchG Gentleman

Nierównomiernie zostaje wchłonięty co widać.

Spróbuję zmyć wszystko i spróbuję ponownie zaaplikować ( microfibra pad )

Jeśli ktoś ma MK5 i sprawdzony środek do pielęgnacji deski, boczków to proszę o informację.

Posted

Mam ten sam problem 🙂 przerobiłem juz wiele środków. Opiszę moje wrażenia z tych które pamietam 😉

PB Natural look - bez szału nie sprawdza się. Zresztą odstawiłem ten środek że względu na plamy po wodzie. 

Zymol Vinyl Conditioner - brak efektu

Detailer's Magic interior Magic - trochę przyciemnił ale moim zdaniem nie sprawdza się w mk5

Shiny Garage Interior Satin - tu efekt był najlepszy - najlepsze przyciemnienie ale tez i największy połysk. Jak ktoś lubi połysk to to będzie strzał w 10. Dla mnie jednak za mocny połysk (wbrew nazwie produktu) 

Abdl interior wow + interior QD - i te kombo póki co sprawdza się najlepiej 🙂 nałożyć Wow i później wedle potrzeby przetrzeć IQD. Naturalna i piękna satyna 🙂 Chociaż dopiero po czasie mi to ładnie siadło bo przy nakładaniu nie byłem przekonany. Ale uważam że Interior QD w tym kombo jest ważne 🙂

Ewentualnie na niektóre plastiki Shiny Garage a na niektóre Adbl 🙂

Jak mi się przypomną jeszcze środki których używałem to opiszę 🙂

Ale póki co nadal szukam tego świętego Graala do mk5 😉

Posted

Mam męska odmianę, ale jak już wspomniałem robi ( powiedzmy ) rumień taki jak przy ugryzieniu kleszcza / okrągłe placki jasne z obrzeżami zaciemnionymi.

Po pierwszej aplikacji nie zauważyłem takiegoż efektu, a po 3 ciej wygląda to okropnie.

Co do zapachu to stanowczo za krótko się utrzymuje :-(

Posted

Zapach faktycznie jest krótko ale jeśli chodzi o placki to ja j siebie nic nie zauważyłem. Może kwestia nakładania, psikam na fibre a nie deskę.

Posted

U mnie stanowczo się nie sprawdza.

Zmysłem deskę do czysta. Pierwsza aplikacja ( cały czas na fibre później na deskę ) Efekt nie równomiernie przyjmuje kosmetyk.