Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej. Z powodu małej kolizji musiałem w swoim aucie wymienić maskę. Znalazłem w idealnym stanie maskę w tym samym kolorze całkiem blisko mnie, zadowolony, że nie będzie trzeba malować po nią pojechałem. Po montażu na aucie maska w porównaniu do reszty auta ma jakiś dziwny odcień. Najbardziej widać to w zimnym, sztucznym świetle i takie też wstawiam te zdjęcia - efekt zależy też od kąta widzenia - od tyłu w zimnej barwie światła maska ma niebieski odcień. W dzień, w naturalnym świetle czy ciepłym sztucznym różnica jest ledwo zauważalna. Czy korekta lakieru w takim przypadku pomoże zniwelować różnice odcienia?

DSC_0009_4.JPG

DSC_0008_4.JPG

Posted
48 minut temu, Bare Shine napisał:

Na pewno ten sam kod koloru?

Hmm... to chyba jednak może być hyundai Z9 vs moje S7.. 

Posted

Ale wtopa, to faktycznie jest inny kod lakieru. A to sprawa z przed kilku miesięcy i tak sobie żyłem w przekonaniu, że to jakiś wpływ słońca albo coś i po polerce zniknie. No nic, pozostaje znaleźć maskę w kolorze albo malować tą. Dziękuję za podpowiedzi

Posted

Po pierwszej fotce idzie się naprawdę oszukać, a może po polerce "dojdzie", ale po drugiej to już widać że to ewidentnie nie ten kolor 🙂