Sztarkel Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 Hej. Z powodu małej kolizji musiałem w swoim aucie wymienić maskę. Znalazłem w idealnym stanie maskę w tym samym kolorze całkiem blisko mnie, zadowolony, że nie będzie trzeba malować po nią pojechałem. Po montażu na aucie maska w porównaniu do reszty auta ma jakiś dziwny odcień. Najbardziej widać to w zimnym, sztucznym świetle i takie też wstawiam te zdjęcia - efekt zależy też od kąta widzenia - od tyłu w zimnej barwie światła maska ma niebieski odcień. W dzień, w naturalnym świetle czy ciepłym sztucznym różnica jest ledwo zauważalna. Czy korekta lakieru w takim przypadku pomoże zniwelować różnice odcienia?
Bare Shine Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 Na pewno ten sam kod koloru? 1
Sztarkel Opublikowano 12 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 48 minut temu, Bare Shine napisał: Na pewno ten sam kod koloru? Hmm... to chyba jednak może być hyundai Z9 vs moje S7..
Bare Shine Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 wydaje mi sie ze inny kod koloru, musisz twoj sprawdzic i porownac z tym co kupiles
Sztarkel Opublikowano 12 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 Ale wtopa, to faktycznie jest inny kod lakieru. A to sprawa z przed kilku miesięcy i tak sobie żyłem w przekonaniu, że to jakiś wpływ słońca albo coś i po polerce zniknie. No nic, pozostaje znaleźć maskę w kolorze albo malować tą. Dziękuję za podpowiedzi
xnolb Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Po pierwszej fotce idzie się naprawdę oszukać, a może po polerce "dojdzie", ale po drugiej to już widać że to ewidentnie nie ten kolor
Rekomendowane odpowiedzi