JPZ Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Cześć Posiadam maszynę K2 Masner, a ostatnio wpadł mi w ręce tachometr, więc postanowiłem zweryfikować czy dane nt. prędkości obrotowej tej polerki są wiarygodne. Nie wiem czy urządzenie pomiarowe było właściwie skalibrowane, więc wyniki można potraktować z przymrużeniem oka, chociaż to one będą od teraz dla mnie wyznacznikiem, a nie naklejka. Zaczynamy od naklejki. Dysk wsporczy z naklejonym znacznikiem. Urządzenie pomiarowe. Próby postanowiłem wykonać także dla prędkości 1.5 oraz 2.5 Ok zaczynamy, 1 (600 rpm wg tabliczki) 1.5 2 (900 rpm wg tabliczki) 2.5 3 (1500 rpm wg tabliczki) Tutaj zakończyłem, ponieważ jest to kres użytecznego zakresu obrotów. Dla formalności - na 6 biegu jest 3100 rpm. Koniec 2 1
Lukaso Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Spoko test. Jeśli masz możliwość sprawdzić też inne maszyny polerskie to napewno każdy chętnie to zobaczy
JPZ Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Mam możliwość sprawdzenia maszyny dual action, ale w tym przypadku chciałbym zmierzyć drgania, które są bardzo szkodliwe dla naczyń włosowatych. 1
Rekomendowane odpowiedzi