Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem całkiem nowym użytkownikiem forum i jest to mój pierwszy temat który piszę.

Jestem pracownikiem salonu Mercedesa w Niemczech, ktorego zadaniem jest przygotowanie do sprzedaży samochodu zarowno nowego jak i używanego. Stąd zrodziła się moja pasja do autodetailingu, tak odnalazlem swoje hobby, pracę która mnie cieszy i pomysl na otworzenie własnej firmy. Jestem po setkach godzin filmow szkoleniowych polskich jak i tez zagranicznych, a pelny kurs bedzie zrobiony w najblizszym czasie.

Mój etap calego planu założenia firmy znajduje sie na wyborze maszyn polerskich i z tą sprawą kieruje sie do Was.

Mianowicie jako maszynę "główną" zdecydowałem się kupić DA od RUPES i moje pierwsze pytanie - Który model polecicie na polerowanie wiekszych powierzchni (maska, drzwi, dach, klapa)? Tutaj cena jest praktycznie nieograniczona.

Drugie pytanie - jaką mikro maszynę najlepiej zakupić do zderzaków, słupków, miejsc pod lusterkami, ramy drzwi od wewnątrz i calej reszty trudno dostepnych miejsc? Granica do 1200zł.

Za każdą pomocną radę wszystkim serdecznie dziękuje.

Opublikowano

@Ajo moim zdaniem najbardziej uniwersalne DA to takie o skoku 15mm. Z oferty Rupesa brałbym BIG FOOT LHR15 MARK III.

Odpowiadając na drugie Twoje pytanie: Ostatnio przy trudno dostępnych miejscach pracowałem rotacją Flexa PE 8-4 80. Sprawdzała się wyśmienicie.

Opublikowano
42 minuty temu, Ajo napisał:

Std i Stf, jak widzisz w stf masz dodatkowy kompletny zestaw padów i mikrofibr, na polskim rynku jest podobnie....