Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, spojrzałem ostatnio pod maskę i się przeraziłem :

dscn1338uh.th.jpg

serce mnie zabolało i postanowiłem coś z tym zrobić . oto efekt mojej pracy :

dscn1342z.th.jpg

użyte środki :

Plak Forclean Czysty Silnik

Środek do regenracji czarnych elementów plasitkowych i gumowych firmy Sonax

farba vht w sprayu (pomalowałem nią pokrywę kolektora wydechowego)

teraz w końcu mogę bez przerażenia otwierać maskę ;)

Posted

No pięknie :good: Ta pomalowana osłona kolektora wygląda teraz świetnie! A ciekaw jestem jak wygląda maska od wewnętrznej strony :-] bo na zdjęciu jak był syf była nie za ciekawa ,a na drugim zdjęciu jej nie widać :song:

Posted

Kawał dobrej roboty! Można jeść z kolektora :good:

Ta farba to jakiś mat/półmat? Bo wyszło naprawdę super.

Jak oceniasz pracę z tymi środkami?

Posted

dzięki d1k3y , ale do JDM to mi daleko ;)

MusicMan , tutaj podaję krótką recenzję :

zdjcie020l.th.jpg

Środek do mycia silnika firmy Plak - bardzo dobrze rozpuszcza smar, olej , brud i kurz. Spryskany silnik i jego komorę zostawiłem w spokoju na 5 minut ,aby wszystko dobrze się rozpuściło . niestety, jeśli chcemy cieszyć się dobrymi efektami pracy, musimy użyć środka dwukrotnie . jednokrotne użycie nie daje oczekiwanych rezultatów . na całą operację zużyłem pół butelki :/ ale warto było mimo wszystko .

zdjcie018b.th.jpg

preparat do regeneracji czarnych elementów plastikowych/gumowych firmy Sonax . Praca z nim jest bardzo wygodna i przyjemna, ale tylko i wyłącznie w przypadku dużych elementów. Niestety producent nie pomyślał o tym by dodać wymienny aplikator do trudno dostępnych miejsc .

zdjcie019g.th.jpg

Czarny ,matowy lakier w sprayu firmy APP. Wg producenta, farba wytrzymuje 650 stopni .

O tym produkcie mogę wypowiedzieć się w samych superlatywach . Wręcz idealnie przykrył pokrywę kolektora . Zrobić zaciek tą farbą to sztuka ;) Czas schnięcia - 1 godzina.