Bielutomek Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Siema! Dziś kolejny test, tym razem postanowiłem stawić czoła, marce z UK, czyli MadCow Detailing. Nie obyło się oczywiście bez przygód... Na start testu, taka oto niespodzianka pod dachem... Wracając! :) Do testu wybrałem ich dwa produkty, które po części, mnie ciekawiły. A były to:MadCow Purity Wax MadCow LiqueScent A do rywalizacji z nimi, postawiłem dwa moje nowe dzieła:Moja hybryda, w której wrzuciłem 52% carnauby! i trochę chemii :)) oraz pewien mix, który niech pozostanie słodka tajemnica (słodka, bo zapachem aż kreci w brzuchu, z głodu! ) Maskę oczywiście, przygotowałem niczym innym, jak przekozakiem, czyli McKee37. Tym razem na DA Bass'a Maskę podzieliłem na 4 w "miarę" równe elementy. I zacząłem zabawę. Zacząłem od Słodkości, następnie Purity, Lique i na końcu moja Hybryda"haze" po nałożeniu wyglądał tak:SłodkośćPurityLique (widać że ma w sobie Sio2... za dużą ilość produktu, powoduje "szybkie placki" które trzeba spolerowywać )HybrydaCałości dałem 10-12min, i zacząłem docierać W ta sama stronę co aplikacja, czyli od Słodkości do Hybrydy.Tak prezentowały się elementy po dotarciu:Z racji, że w teście było sporo naturalnych składników, wystawiłem autko na kilkugodzinna kąpiel w słońcu Niech to, co ma się wypocić, wypoci się przed kontaktem z drogowym życiem. Wnioski które już teraz mogę opisać:W klasie śliskości:Bez dwóch zdań, królem został Liquescent... Po nim, stawiam na swoją Hybryde, później Purity, i na końcu Słodkość. W klasie aplikacji, ostawiłem taką kolejność:Najlepiej rozprowadzało się moja Hybryde, potem Purity, Słodkość, i na końcu LiquescentW klasie połysku? Który mogłem od razu dostrzec: Liquescent - przekozak...HybrydaPuritySłodkośćW klasie docieranie:PurityHybrydaSłodkośćLiquescentSądzę, że na tą chwile to wszystko. Test rozpoczynam z przebiegiem: 12883kmDzień rozpoczecia testu: 26-05-2019Edit: po paru godzinach, postanowiłem wbić do garażu, i zrobić szybki test tego, co większość lubi Czyli kropelek! Zestawie po kolei, po dwie fotki każdego z zawodników dzisiejszego testu: Słodkość Purity Liquescent Hybryda Jak widać, Purity po prostu powiem wprost, nie szukając innych slow. Rozjebał konkurencje. Najdziwniej wygląda Lique Nie będzie wiec problemu z napisaniem, który zawodnik najlepiej kropelkuje1st - Purity 2rd - Hybryda3rd - Słodkość4th - Lique... Mały smaczek dla koneserów Kąt przylegania wody w Purity Oraz zestawienie braci z jednej stajni, gdzie Lique był moim faworytem przed testem Przypuszczam, że Lique za długo leżał. I większość dotarłem na "sucho"W przyszłości napewno dam mu druga szanse Cieszy oko, widząc, że moje dzieci, stawiają czoła z profesjonalnymi produktami Hybryda, jak na domowe możliwości, gościa bawiącego się, i robiącego wszystko z pasji, uważam za bardzo udany produkt. Nie zamierzam się lizać po jajkach, ale fajnie stawiać sobie cele, i dążyć do doskonałości Po zakończeniu tego testu, zrobię 50/50 mojej Hybrydy, z Purity Lecimy dalej! Teraz czekać na rozwój testu, jak wypadnie trwałość tych zawodników, oraz jak bieda się brudzić poszczególne elementy See you! 9 1 1 1
davor Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Łosz kurde Purity ma kropelki jakby od linijki nakładane. Mega. Czekam ile wytrzyma i chyba wpadnie do koszyka. 1
Bielutomek Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 @davor pewnie w sobotę dwa wiadra, wiec zobaczymy jak po 1000km wypadnie Purity i jego bajka krople
Bielutomek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Przebieg aktualny: 13531km na dzień 02-06-2019 Autko umyte wczoraj, wpierw prewash GoodStuffem Mint SnowSwoja droga, Mint jak i Pink Snow od @Good Stuffkozak piany... nie mogę się doczekać Waszych nowości! Następnie poleciały dwa wiadra, tu zawodnik zapomniany chyba przez wszystkich... mianowicie AutoBrite Purple Velvet... uwielbiam do niego wracać Niestety, zdjęć z hydro maski, nie zapisałem... Ale wszystkie poza Lique - krople bajka, jednak Purity to jest coś niesamowitego z ochotą czekam na jakiekolwiek przyszłe deszcze, żeby Wam zrobić fotki. Suszenie, tutaj też nie czym innym, a Work Stuffowym Monsterem :)) Który dalej żyje! Mimo, że parę nitek mu umarło Śliskość maski, dawała super przyjemność przy suszeniu. Lique, mimo, że najwięcej na nim wody zostało, dzięki swojej śliskości, nie przeszkadzał w osuszaniu... Dziś wleciał dla porównania, mały "test" Purity vs SSWZrobiłem boki auta, i dach, po połowie. Purity od strony pasażera, a SSW od strony kierowcy. Zobaczymy co się pokaże na aucie po deszczu PuritySSW PS. @davorSwoją drogą, prawdopodobnie będę wrzucać Purity na giełdę, bo u mnie niestety, takie perełki, to się marnują... Biale auto ma to do siebie, że używając takich wosków, jak Purity, efekt końcowy jest przyćmiony myśleniem "na czerwonym to by było jeszcze grubiej" "zielony lakier i Purity" "granatowy i na niego Purity" ... ehhh Smutne to, ale prawdziwe, dziś po zachwycie nad efektem, jaki dał Purity na swojej "połówce" auta, parę min później, był żal, że to tylko białe auto Jakbyś był nastawiony na kupno, to pisz śmiało, to się dogadamy. Dziś zapewne zrobię giełdę. Dodając np moje "Słodkości" z testu w gratisie hmm 1 1
Bielutomek Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Mały update: przebieg 13935 km pojechałem spłukać kurz, sama demiralka i do domu. Tak wyglądało auto po spłukaniu: Strona SSW boki Strona Purity Lusterko SSW Lusterko Purity Dach SSW Dach Purity A tak wyglądało auto po dojechaniu 2km do garażu: SSW Purity Dach Jestem ogromnie zaskoczony. Zadowolenie i widok tego, jest mega! A na masce(nie było czego pstrykać) wszystko tak jak pare dni po aplikacji, Purity lekko złapał kurzu, ale mniej niż cała reszta. Ogolnie koooozak! 2
Bielutomek Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Małe shoty, które udało się dziś ustrzelić pod siłownia Przy okazji, wczoraj stałem pod drzewem... żywicy w chu... dziś pojechałem spłukać to, co drzewa nasraly szok! Z Purity dosłownie odleciały ciapki żywicy, a z ssw, musiałem trochę dłużej przytrzymać ciśnienie z lancy. Koooza :)) Ale glownie, Purity robi mega szkło, i to od pierwszych chwil po nałożeniu. 1
Bielutomek Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Mały up, w oczekiwaniu na piekącego się kurczaka. Skoczyłem do garażu z atomizerem, i szklanka wody. Spryskane elementy maski, moje dwa woski, już tylko zrzut, Lique dalej bez zmian, tafla. Purity widać ze zapachy+brud z tras, krople zaburzone: Lewa strona Lique, prawa strona Purity A tutaj Purity vs Moje Słodkości Będzie trzeba w weekend zrobić odetkanie maski zrobiłem tez shoty z kropel i zrzutu, na bokach, gdzie leżą Purity i SSW strona Purity, krople+oblanie woda ze szklanki strona SSW, krople+oblanie ze szklanki tyle na dziś rano uzupełnię aktualny przebieg. Aktualny przebieg: 14600
Bielutomek Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2019 Aktualny przebieg. Mna masce Purity ma się dobrze, konkurencja już umarła. Purity ciutkę słabsze krople, swoje już przejechał... reszta auta, czyli Ssw i Purity, tez leżą świetnie. Jednak głównego testu z maski, już nie kontynuuje, z powodu przyszłego testu. Wiec maska została wyczyszczona z produktów wkrotce nowy teścik!
Rekomendowane odpowiedzi