Bielutomek Opublikowano 26 Maja 2019 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Maja 2019 Siema! Dzi艣聽kolejny test, tym razem postanowi艂em聽stawi膰聽czo艂a, marce z UK, czyli MadCow Detailing.聽Nie oby艂o聽si臋聽oczywi艣cie聽bez przyg贸d... Na start testu, taka oto niespodzianka pod dachem...聽Wracaj膮c! :)聽Do testu wybra艂em聽ich dwa produkty, kt贸re聽po cz臋艣ci, mnie ciekawi艂y. A by艂y聽to:MadCow Purity Wax MadCow LiqueScent聽A do rywalizacji z nimi, postawi艂em聽dwa moje nowe dzie艂a:Moja hybryda, w kt贸rej聽wrzuci艂em聽52% carnauby! i troch臋聽chemii :))聽oraz pewien mix, kt贸ry聽niech pozostanie s艂odka聽tajemnica (s艂odka, bo zapachem a偶聽kreci w brzuchu, z g艂odu! )聽Mask臋聽oczywi艣cie, przygotowa艂em聽niczym innym, jak przekozakiem, czyli McKee37. Tym razem na DA Bass'a Mask臋聽podzieli艂em na 4 w "miar臋" r贸wne elementy. I zacz膮艂em zabaw臋.聽Zacz膮艂em聽od S艂odko艣ci, nast臋pnie聽Purity, Lique i na ko艅cu聽moja Hybryda"haze" po na艂o偶eniu聽wygl膮da艂聽tak:S艂odko艣膰PurityLique (wida膰聽偶e ma w sobie Sio2... za du偶膮聽ilo艣膰 produktu, powoduje "szybkie placki" kt贸re聽trzeba spolerowywa膰聽 )HybrydaCa艂o艣ci聽da艂em聽10-12min, i zacz膮艂em聽dociera膰聽W ta sama stron臋聽co aplikacja, czyli od S艂odko艣ci聽do Hybrydy.Tak prezentowa艂y聽si臋聽elementy po dotarciu:Z racji, 偶e w te艣cie聽by艂o聽sporo naturalnych sk艂adnik贸w, wystawi艂em聽autko na kilkugodzinna k膮piel聽w s艂o艅cu聽Niech to, co ma si臋聽wypoci膰, wypoci si臋聽przed kontaktem z drogowym 偶yciem.聽Wnioski kt贸re ju偶聽teraz mog臋聽opisa膰:W klasie 艣lisko艣ci:Bez dw贸ch聽zda艅, kr贸lem聽zosta艂聽Liquescent...聽Po nim, stawiam na swoj膮聽Hybryde, p贸藕niej聽Purity, i na ko艅cu聽S艂odko艣膰.聽W klasie aplikacji, ostawi艂em聽tak膮聽kolejno艣膰:Najlepiej rozprowadza艂o聽si臋聽moja Hybryde, potem Purity, S艂odko艣膰, i na ko艅cu聽LiquescentW klasie po艂ysku? Kt贸ry mog艂em聽od razu dostrzec:聽Liquescent - przekozak...HybrydaPurityS艂odko艣膰W klasie docieranie:PurityHybrydaS艂odko艣膰LiquescentS膮dz臋, 偶e na t膮 chwile to wszystko.聽Test rozpoczynam z przebiegiem: 12883kmDzie艅 rozpoczecia testu:聽聽26-05-2019Edit: po paru godzinach, postanowi艂em wbi膰 do gara偶u, i zrobi膰 szybki test tego, co wi臋kszo艣膰聽lubi Czyli kropelek!聽Zestawie po kolei, po dwie fotki ka偶dego聽z zawodnik贸w聽dzisiejszego聽testu: S艂odko艣膰 Purity Liquescent Hybryda Jak wida膰, Purity po prostu powiem wprost, nie szukaj膮c聽innych slow. Rozjeba艂聽konkurencje. Najdziwniej wygl膮da聽Lique 聽Nie b臋dzie聽wiec problemu z napisaniem, kt贸ry聽zawodnik najlepiej kropelkuje1st - Purity聽2rd - Hybryda3rd -聽S艂odko艣膰4th - Lique... Ma艂y smaczek dla koneser贸w K膮t przylegania wody w Purity Oraz zestawienie braci z jednej stajni, gdzie Lique by艂 moim faworytem przed testem聽聽Przypuszczam, 偶e Lique za d艂ugo le偶a艂. I wi臋kszo艣膰聽dotar艂em聽na "sucho"W przysz艂o艣ci聽napewno dam mu druga szanse Cieszy oko, widz膮c, 偶e moje dzieci, stawiaj膮聽czo艂a z profesjonalnymi produktami Hybryda, jak na domowe mo偶liwo艣ci, go艣cia聽bawi膮cego聽si臋, i robi膮cego聽wszystko z pasji, uwa偶am聽za bardzo udany produkt.聽Nie zamierzam si臋聽liza膰 po jajkach, ale fajnie stawia膰聽sobie cele, i d膮偶y膰聽do doskona艂o艣ci聽Po zako艅czeniu聽tego testu, zrobi臋聽50/50 mojej Hybrydy, z Purity Lecimy dalej! Teraz czeka膰 na rozw贸j testu, jak wypadnie trwa艂o艣膰 tych zawodnik贸w, oraz jak bieda聽si臋聽brudzi膰聽poszczeg贸lne聽elementy See you!聽 聽 9 1 1 1
davor Opublikowano 30 Maja 2019 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Maja 2019 艁osz kurde Purity ma kropelki jakby od linijki nak艂adane. Mega. Czekam ile wytrzyma i chyba wpadnie do koszyka. 1
Bielutomek Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 30 Maja 2019 @davor聽pewnie w sobot臋 dwa wiadra, wiec zobaczymy jak po 1000km wypadnie Purity i jego bajka krople
Bielutomek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Przebieg aktualny: 13531km na dzie艅 02-06-2019聽 Autko umyte wczoraj, wpierw prewash GoodStuffem Mint SnowSwoja droga, Mint jak i Pink Snow od @Good Stuffkozak piany... nie mog臋聽si臋聽doczeka膰聽Waszych nowo艣ci! Nast臋pnie聽polecia艂y聽dwa wiadra, tu zawodnik zapomniany chyba przez wszystkich... mianowicie AutoBrite Purple Velvet... uwielbiam do niego wraca膰聽Niestety, zdj臋膰 z hydro maski, nie zapisa艂em... Ale wszystkie poza Lique - krople bajka, jednak Purity to jest co艣 niesamowitego 聽z ochot膮聽czekam na jakiekolwiek przysz艂e聽deszcze, 偶eby聽Wam zrobi膰聽fotki.聽 Suszenie, tutaj te偶 nie czym innym, a聽Work Stuffowym Monsterem :)) Kt贸ry dalej 偶yje! Mimo, 偶e par臋聽nitek mu umar艂o聽聽艢lisko艣膰 maski, dawa艂a super przyjemno艣膰 przy suszeniu. Lique, mimo, 偶e najwi臋cej na nim wody zosta艂o, dzi臋ki swojej 艣lisko艣ci, nie przeszkadza艂 w osuszaniu...聽 Dzi艣聽wlecia艂 dla por贸wnania, ma艂y "test" Purity vs SSWZrobi艂em boki auta, i dach, po po艂owie. Purity od strony pasa偶era, a SSW od strony kierowcy.聽 Zobaczymy co si臋 poka偶e na aucie po deszczu 聽PuritySSW PS.聽@davorSwoj膮聽drog膮, prawdopodobnie b臋d臋聽wrzuca膰聽Purity na gie艂d臋, bo u mnie niestety, takie pere艂ki, to si臋聽marnuj膮... Biale auto ma to do siebie, 偶e u偶ywaj膮c聽takich wosk贸w, jak Purity, efekt ko艅cowy聽jest przy膰miony聽my艣leniem聽"na czerwonym to by by艂o聽jeszcze grubiej" "zielony lakier i Purity" "granatowy i na niego Purity" ... ehhh Smutne to, ale prawdziwe, dzi艣聽po zachwycie nad efektem, jaki da艂聽Purity na swojej "po艂贸wce" auta, par臋聽min p贸藕niej, by艂聽偶al, 偶e to tylko bia艂e auto 聽 Jakby艣 by艂 nastawiony na kupno, to pisz 艣mia艂o, to si臋聽dogadamy. Dzi艣 zapewne zrobi臋聽gie艂d臋.聽 Dodaj膮c np moje "S艂odko艣ci" z testu w gratisie聽聽hmm聽 聽 1 1
Bielutomek Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Ma艂y update:聽 przebieg聽13935 km pojecha艂em sp艂uka膰 kurz, sama demiralka i do domu.聽 Tak wygl膮da艂o auto po sp艂ukaniu: Strona SSW boki Strona Purity Lusterko SSW Lusterko Purity Dach SSW Dach Purity A tak wygl膮da艂o auto po dojechaniu 2km do gara偶u: SSW Purity Dach Jestem ogromnie zaskoczony. Zadowolenie i widok tego, jest mega!聽 A na masce(nie by艂o czego pstryka膰) wszystko tak jak pare dni po aplikacji, Purity lekko z艂apa艂 kurzu, ale mniej ni偶 ca艂a reszta.聽 Ogolnie koooozak!聽 2
Bielutomek Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Ma艂e shoty, kt贸re聽uda艂o si臋 dzi艣 ustrzeli膰 pod si艂ownia Przy okazji, wczoraj sta艂em pod drzewem... 偶ywicy w chu... dzi艣 pojecha艂em sp艂uka膰 to, co drzewa nasraly 聽szok! Z Purity dos艂ownie odlecia艂y ciapki 偶ywicy, a z ssw, musia艂em troch臋 d艂u偶ej przytrzyma膰 ci艣nienie z lancy.聽 Koooza :))聽 Ale glownie, Purity robi mega szk艂o, i to od pierwszych chwil po na艂o偶eniu.聽 1
Bielutomek Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Ma艂y up, w oczekiwaniu na piek膮cego si臋 kurczaka. Skoczy艂em do gara偶u z atomizerem, i szklanka wody. Spryskane elementy maski, moje dwa woski, ju偶 tylko zrzut, Lique dalej bez zmian, tafla. Purity聽wida膰 ze zapachy+brud z tras, krople zaburzone: Lewa strona Lique, prawa strona Purity聽 A tutaj Purity vs Moje S艂odko艣ci聽 B臋dzie trzeba w weekend zrobi膰 odetkanie maski zrobi艂em tez shoty z kropel i zrzutu, na bokach, gdzie le偶膮 Purity i SSW strona Purity, krople+oblanie woda ze szklanki聽 strona SSW, krople+oblanie ze szklanki tyle na dzi艣 聽rano uzupe艂ni臋 aktualny przebieg.聽 Aktualny przebieg: 14600
Bielutomek Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Aktualny przebieg.聽 Mna masce Purity ma si臋 dobrze, konkurencja ju偶 umar艂a. Purity ciutk臋 s艂absze krople, swoje ju偶 przejecha艂... reszta auta, czyli Ssw i Purity, tez le偶膮 艣wietnie.聽 Jednak g艂贸wnego testu z maski, ju偶 nie kontynuuje, z powodu przysz艂ego testu. Wiec maska zosta艂a wyczyszczona z produkt贸w wkrotce nowy te艣cik!聽
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋