Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dziś cały dzień padało wiec w końcu miałem czas żeby zrobić coś przy moim aucie, więc postanowiłem trochę wypucawać silnik ;)

Desktop4DWD.jpg.127d636c4ad08803a09cf76df1c746cd.jpg

Posted

Szkoda że zdjęcie tak małe i nie widać szczegółów, ale robota wygląda dobrze!

Plastiki ożyły i nabrały czerni, elementy stalowe też ładnie wymyte :good:

Jakie środki użyte?

Posted

Wiesz co miałem problem żeby wstawić zdjęcie, było napisane że za duże i musiałem pomniejszyć, a jeżeli chodzi o środki to używam sonax-a, jak dla mnie to ta chemia jest wystarczająca. Środki średniej jokości plus dużo chęci i efekt całkiem niezły ;)

Posted
Wiesz co miałem problem żeby wstawić zdjęcie, było napisane że za duże i musiałem pomniejszyć

Proponuję wrzucać fotki na serwery typu imageshack czy fotosik czy inne tego typu. Wklejasz wtedy short-link w poście i wszyscy cieszą się szczegółami i wysoką rozdzielczością :)

Posted

Fajnie ale po co 2 tematy o jednym samochodzie?

przeciez mozna dach i silnik pokazac w jednym...

Posted

A po to bo nie wiedzałem jeszcze jak wsadzić dwa zdjęcia, i tak zdjęcie silnika zrobiłem jako jedno.

Posted

Bardzo przyjemnie to wyglada :good:

SzaKal Moglbys napisac pare slow wiecej, jak myles silnik (recznie, myjka), czy jakos zabezpieczales przed woda, jakimi srodkami i ile czasu Ci to zajelo.

Posted

Silnika nie zabezpieczałem niczym, poprostu popsikałem go produktem SONAX KaltReiniger Schnelltrennend a następnie delikatnie bardzo małym strumieniem wody go spłukałem.

Później szmatka kompresor i wycieranie i wydmuchiwanie wody, a na koniec zabrałem SONAX Żel do plastików zewnętrznych (wiem że mało profesjonalnie) i wszystkie plastiki, przewody itp tym posmarowałem.

• 2 weeks later...
Posted

Rada na przyszłość, raczej rozpylaj mgiełke z karchera niż delikatny strumień wody, bo potem nie ruszysz ;) mozna bardzo łatwo zalać nap wzbudzenie od alternatora i wtedy robi się nieciekawie ;) pzdr