tokar Posted May 2, 2019 Report Posted May 2, 2019 Cześć wszystkim. Jestem po sporej lekturze forum, jednak to nie wyjaśnia moich wszystkich pytań, dlatego chciałbym w tym poście prosić o podpowiedzi Chciałbym się pozbyć z lakieru mikro rysek i nie tylko (jeśli to możliwe), chciałbym na początek użyć środków niewymagających dużych umiejętności bo amator ze mnie.... Myślałem o AIO ale nie wiem czy się nada, o korekcie lakieru nawet nie myślę bo nie chcę się pchać na głęboką wodę. Drugim typem był cleaner+glaze+wosk. Nie oczekuję że powłoka będzie mega trwała, nie chcę też wydawać dużo kasy na zestaw, bo chcę trochę poćwiczyć i nabrać wprawy. Nie chciałbym również używać środków ściernych. Lakier jest trochę cieńszy niż oryginalny, ktoś go musiał odświeżać przed sprzedażą. Samochód z 2014. Dodaję kilka zdjęć jak to dziś wygląda, głównie zależy mi na usunięciu małych zarysowań. Spoiler Ogół: Ryski i mikro: Coś większego... czy da się tego pozbyć w prosty sposób? (zarysowania/obicia na drzwiach; odprysk od kamieni) Chromowany wlot powietrza - czy cleaner sobie z tym poradzi? Kiedyś zrobiłem to pastą Tempo chyba K2 i zeszło. Pytanie czy dobrze, że jej do tego użyłem? Aktualnie posiadam: Pianownica ręczna + ADBL Yeti Szampon RR Customs ADBL APC Pro Prickbort (świetnie usunął asfal którym miałem oblepione całe nadwozie!) Tenzi Krwawa Felga ADBL Black Water +2 wiadra +gąbki +fibry (póki co marketowe)
Recommended Posts