Jump to content

"Starty lakier" z plastiku wewnątrz auta

Recommended Posts

Panowie, potraficie doradzić coś w miarę ekenomicznego aby usunąć coś takiego?

c69cd361ffb34313m.jpg

Zwykłym plakiem którego już używałem wcześniej w tym aucie, zaaplikowałem na ściereczke i przetarłem 2-3 razy, nim się zorientowałem było już po fakcie. Efekt widoczny na zdjęciu, dość mocne przetarcie chyba lakieru na plastiku. Może udało by się dobrać jakiś sprey lub inny specyfik. W serwisie zaśpiewali mi za ten kawałek plastiku 420 netto +montaż 100 :shock::evil:

Prosze o rade

to wyszło od plaka?jesli od plaka to pierwszy raz widze zeby plak zrobił takie szkody,chyba ze robiłes na mocnym słoncu?-czy moze juz było predzej tylko zamaskowane jakims czernidłem?spróbuj delikatnie(najlepiej od dolu przetestuj) z chemia do plastików zewnetrznych,czernidłem

Tak zwykły plak za 11zł matowy z orlenu.

Upatruje tu 2 możliwości:

- rozgrzane wnętrze

- ścireczka nie wchłoneła dostateczne środka + mój pośpiech

Ten pseudo lakier jest dość delikatny, przy dość mocnym przetarciu brudzi mikrofibre.

slaw2006, miałem podobne ślady na pokrywie silnika :wallbash: , bo przejechałem jakimś tanim środkiem (szkoda mi było Natural Shine :dontknow:) pokrywa była jeszcze ciepła po jeździe :/ Parę razy Natural Shine i pomogło. Więc może zastosuj NS, może u ciebie coś pomoże ;)