Figus Posted April 20, 2019 Report Posted April 20, 2019 Witam, chciałem rozpocząć swoją "przygodę" z detailingiem i troche podziałać przy mojej Ibizie. Wydaje mi się, że warto zaznaczyć, że lakier jest żółty. Więc jako totalny amator, czytając trochę opinii stworzyłem taki zestaw w miarę niskobudżetowy. Całość okolo 250zł z akcesoriami. -Szampon - Shiny Garage Orange -Deironizacja - ADBL Vampire ( jest może coś tanszego i skutecznego? ) -Smoła itp. - ADBL Tar & Glue remover -Owady - ADBL Beetle juice squeezer -APC - ADBL APC PRO ( podobno PRO jest znacznie lepszy niż zwykły, tak?) -Odtłuszczanie - Tenzi IPA ( IPA chyba bez znaczenia jaki, ale akurat taki był na stronie :D) -Cleaner - Dodo Juice Lime Prime -Wosk - Dodo Juice Banana Armour <- Wybrałem ze względu na kolor lakieru, natomiast zastanawiałem się nad Soft99 Shine Wax Light -Poza tym oczywiście jakieś pędzelki, mikrofibry grube,male,duże, rękawice, aplikatory ale tego nie wypisuje dokładniej bo wybór jest dosyć prosty. Pytanie też czy to wszystko jest potrzebne i czy czegoś jeszcze brakuje dla kogoś kto wykonuje to pierwszy raz i dopiero się uczy. (jak np. politura i glinka, czy one są konieczne?) Jeżeli glinka jest konieczna to ADBL Clay Towel byłby odpowiedni? Prosiłbym też o propozycję możliwie tańszych środków jeżeli takie istnieją a są wydajne. Z góry dziękuje
Recommended Posts