Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Sprawa tyczy się deski rozdzielczej w fiacie 125p :mrgreen:

Kiedyś był w nim malowany błotnik i mgiełka z farby osiadła na nie zabezpieczonej desce.

Efekt jest taki że teraz plastik wygląda jakby był wiecznie przykurzony. Próbowałem to już jakoś ruszyć, od środków do czyszczenia kokpitu, aż po rozpuszczalnik, ale efekt albo jest żaden, albo rozpuszcza plastik na desce :( . Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?

Posted
Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?
Moim zdaniem rozpuszczalnik silikonowy powinien dać radę...poszukaj na allegro , albo w mieszalniach lakierniczych . NO ALE uczulam to robota dla cierpliwych i upartych :idea:
Posted

Kylo, Najlepiej rozpuszczalnikiem do lakieru, acetonem lub b.ekstrakc. i MF Potem już tylko dressing. Powinno wyglądać. I staraj się trzeć jak najmniej. ;)

Posted

W ostateczności Scansol. Powinien bez problemu usunac pyl lakierniczy ,a nie trzymajac go dlugo na desce nie naruszy jej faktury.

Posted

Rozcieńczalnikami już próbowałem, i benzynowym strasznie mozolnie to idzie, a nitro rozpuszcza plastik. Ciekawy jestem czy te magiczne gąbki by coś pomogły.

• 7 years later...