Kylo Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Witam. Sprawa tyczy się deski rozdzielczej w fiacie 125p Kiedyś był w nim malowany błotnik i mgiełka z farby osiadła na nie zabezpieczonej desce. Efekt jest taki że teraz plastik wygląda jakby był wiecznie przykurzony. Próbowałem to już jakoś ruszyć, od środków do czyszczenia kokpitu, aż po rozpuszczalnik, ale efekt albo jest żaden, albo rozpuszcza plastik na desce . Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?
stormsystem Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?Moim zdaniem rozpuszczalnik silikonowy powinien dać radę...poszukaj na allegro , albo w mieszalniach lakierniczych . NO ALE uczulam to robota dla cierpliwych i upartych
Gość Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Kylo, Najlepiej rozpuszczalnikiem do lakieru, acetonem lub b.ekstrakc. i MF Potem już tylko dressing. Powinno wyglądać. I staraj się trzeć jak najmniej.
Marco Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 W ostateczności Scansol. Powinien bez problemu usunac pyl lakierniczy ,a nie trzymajac go dlugo na desce nie naruszy jej faktury.
Kylo Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Rozcieńczalnikami już próbowałem, i benzynowym strasznie mozolnie to idzie, a nitro rozpuszcza plastik. Ciekawy jestem czy te magiczne gąbki by coś pomogły.
MlodyKoguT Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Nie zakladajac nowego tematu, przerabiak juz to ktos? Bo czeka mnie to samo w fso 😕
Rekomendowane odpowiedzi