st0rmSC Posted March 22, 2019 Report Posted March 22, 2019 Zaczynam zabawę z auto detailingiem i prosze o ocene zestawu (czy musze jeszcze cos dolozyc? Auto to BMW kolor Carbon Black 416 (taki z bliska wpadajacy w granatowy/granatowa poswiata - nie wiem jak to nazwac) jako ze mieszkam w flacie bez mozliwosci mycia pod domem bede chcial umyc auto na myjce bezdotykowej Tesco (prawdopodobnie bede to musial zrobic szybko). Mieszkam w UK takze przy doborze produktow ograniczylem sie do sklepu cleanyourcar.co.uk (moge cos na szybko dokupic w Halfords - maja glownie produkty Meguiras, Autoglym). Wpisałem sobie wszystko co i jak po kolei planuje robić a wiec: 1. Spłukanie myjka ciśnieniowa 2. Naniesienie na samochód aktywnej piany (tej z myjki ale bez smarowania po lakierze ich szczota) 3. Spłukanie myjka ciśnieniowa 4. Umycie opon szczotka + Meguires APC (jakie proporcje rozcienczyc?) 5. Mycie auta metoda na dwa wiadra (szampon Gyeon Bathe) 6. Spłukanie auta myjka (czy musze teraz wysuszyc?) 7. Gyeon Iron na felgi, i ogolnie cale auto u dolu gdzie jest najbardziej zanieczyszczone?) 8. Spłukanie myjka cisnieniowa 9, Gyeon Bug & Grime remover - jak wyzej i czy w tej kolejnosci??) 10. Spłukanie myjka cieniowa 11. Glinkowanie (Valet Pro yellow fine clay) jako poslizgu moczona w wiadrze z szamponem, ktory uzywalem do mycia auta na 2 wiadra?? 12. Dokladne splukanie myjka cisnieniowa (czy po glince musze jeszcze raz umyc szamponem?) 13. Gyeon WetCoat (tu nie wiem czy napryskac na caly samochod i dokladnie splukac myjka czy robic po 2 elementy zeby wetcoat nie zaczal wysychac?) Czy przed Wetcoat musze jeszcze odtluszczac czy nalozyc cos jeszcze (zalezy mi na tym zeby woda dobrze splywala bo w Anglii pada co 2 dzien ale jakby jeszcze cos pod wetcota polozyc zeby lakier sie swiecil tez byloby fajnie) 14. Wysuszenie calego recznikiem z MF. 15. Gyeon Q2 Tire na opony. Proszę bardzo o sprawdzenie, uzupełnienie i poprawę.
Recommended Posts