Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 już od zeszłego sezonu planowałem małe odświeżenie lakieru, ale jakoś nigdy nie było na to czasu. O każde auto dbałem, również o obecną 3er. Częste mycie, suszenie i nakładanie wosków typu sonax. Od kiedy jeden z aktywnych forumowiczy (KubaCK)zaczął zajmować się lakierami poprosiłem go o pomoc w doborze kosmetyków oraz informacji co i jak. Oto krótka historia poprawy wizerunku lakieru: 1. dokładne mycie i suszenie 2. glinkowanie 3. mycie i suszenie 4. usuwanie pozostałości po woskach etc. cleanerem 5. dzięki uprzejmości Kuby oraz udostępnieniu maszynki usuwanie drobnych rysek pastą 3M (ultrafina) 6. usuwanie pozostałości po 3M cleanerem 7. politura 8. wosk efekt? dla mnie bomba Lakier był w dobrym stanie dlatego zdecydowałem się tylko na jedną maszynową polerkę. Teraz czuję, że moje auto naprawdę jest czyste i świetnie wygląda (co niejednokrotnie widziałem w spojrzeniach innych uczestników drogi - i nie tylko ) jeszcze raz serdecznie dziękuję Kubie za pomoc oto kilka fotek 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Aż miło popatrzeć na taki zadbany wóz. Pewnie lepiej chodzi - ja tak mam jak dopieszczę, to wydaje się, że i silnik ładniej pracuje A Kuba CK "scyzoryk z cicha pęk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Pewnie lepiej chodzi - ja tak mam jak dopieszczę, to wydaje się, że i silnik ładniej pracuje a ja myślałem, że tylko ja tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ale ostatnio wysyp Bmw Bardzo ładny egzemplarz i śliczny kolor ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burza Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Świetna robota i auto oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaCK Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 fajnie Rafał, że dałeś fotki - auto piękne. Ale fotki to nic, dopiero na żywo jest HIT. Trochę porównań - jak auto wyglądało całkiem niedawno, przetarte woskiem typu turtle wax: przed: po: przed: po: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Pewnie lepiej chodzi - ja tak mam jak dopieszczę, to wydaje się, że i silnik ładniej pracuje Też tak mam Genialne fotki no i robota też całkiem. Gratki........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIL Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 nie dość że auto dostało blasku to jeszcze wskoczył zderzak mpakiet Wygląda poprawił się zdecydowanie na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 nie dość że auto dostało blasku to jeszcze wskoczył zderzak mpakiet oba póki co brakuje progów M-pakietowych, ale będą dziękuję za miłe opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Pewnie lepiej chodzi - ja tak mam jak dopieszczę, to wydaje się, że i silnik ładniej pracuje Nie w moim przypadku;) Przestawiałem auto z 10x do garażu i z powrotem, aż w końcu akumulator następnego ranka padł. Co do BMW, kolejny przykład że na jasnym lakierze też sie da! Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerw Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam kolegę z forum BMW Ładnie się świeci i to najważniejsze, chyba na rozpoczęcie sezonu tak ją wyszykowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 wyglada dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi