ftr92 Posted January 15, 2019 Report Posted January 15, 2019 Witam Panowie , mam parę pytań odnośnie detalingu (Prosze o wyrozumiałośc dopiero wchodzę w wiedze teorytyczną i praktyczną) 1. Kiedy używać past polerskich a kiedy cleaner + wosk? 2. Czy po użyciu past polerskich na koncu moge uzyć WOSKU CARNAUBA czy to już nie ma sensu ? Czas przygotować swój arsenał na wiosnę i tutaj tez mam parę pytań otóż pół roku temu zakupiłem maszynę polerska LARE LR20-125 PRO taka dla nauki , trochę elementów samochodowych wypolerowalem środkami tanimi gdyż chciałem po prostu się nauczyć , wydaje mi się z dobrym skutkiem a więc czas przejśc na samochód i zobaczyć efekt i tutaj rodzi sie pytanie o lepsze środki niż te tanie. Czytałem tutaj na forum i ciekawe wydają się srodki od woflganga mianowicie WOLFGANG Paintwork Polish Enhancer jako cleaner , WOLFGANG Deep Gloss Paint Sealant i na końcu wosk FUZION CARNAUBA POLYMER ESTATE WAX 227G powiem ze jest to trochę drogie a szczegolnie to osttatnie wosk , czytając więcej forum myślę o kupnie środków z ZYMÓL myslę ze bedzie to dobry wybór. Myślałem nad Zymöl Cleaner Wax i Zymöl Carbon czy to bedzie dobry wybór do czarnego lakieru ? Czy taki zestaw tych dwóch środków wystarczy? Chodzi mi o usunięcie mikrorys , nie posiadam żadnych głebokich czy cleaner poradzi sobie z mikrorysami czy trzeba juz użyć past polerskich? I jeszcze jedno pytanie czy połączenie sealant + wosk carnauba również ma sens ? Dzięki za pomoc
menior Posted January 15, 2019 Report Posted January 15, 2019 1.Past polesrskich uzywasz w celu korekty(usuwania defektow),cleanera w celu przygotowania pod wosk,szybkiego odswiezenia 2.Po korekcie jak najbardziej ma sens uzycie jakiegos zabezpieczenia czy to bedzie wosk z carnauba czy cos innego 1
ftr92 Posted January 16, 2019 Author Report Posted January 16, 2019 7 godzin temu, menior napisał: 1.Past polesrskich uzywasz w celu korekty(usuwania defektow),cleanera w celu przygotowania pod wosk,szybkiego odswiezenia 2.Po korekcie jak najbardziej ma sens uzycie jakiegos zabezpieczenia czy to bedzie wosk z carnauba czy cos innego @menior a mam jeszcze pytanie , czy po użyciu past polerskich wystarczy już tylko nałożyć wosk czy ida pasty polerskie plus cleaner plus wosk ?
menior Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 @ftr92 po uzyciu past polerskich zazwyczaj wymywasz ipa(lub czyms podobnym) i na to wosk lub inne zabezpieczenie 1
ftr92 Posted January 16, 2019 Author Report Posted January 16, 2019 @menior a to już mam nadzieję że kumam ale dla pewności dam przykład załóżmy , zrobie korektę lakieru pastami , zmyje IPA i nałożę wosk załóżmy przykładowo że za pół roku lakier nie będzie wymagał past to wystarczy wtedy cleaner + wosk ? Dobrze myślę ?
lodowa Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 8 minut temu, ftr92 napisał: @menior a to już mam nadzieję że kumam ale dla pewności dam przykład załóżmy , zrobie korektę lakieru pastami , zmyje IPA i nałożę wosk załóżmy przykładowo że za pół roku lakier nie będzie wymagał past to wystarczy wtedy cleaner + wosk ? Dobrze myślę ? dobrze myslisz 1
menior Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 30 minut temu, ftr92 napisał: @menior a to już mam nadzieję że kumam ale dla pewności dam przykład załóżmy , zrobie korektę lakieru pastami , zmyje IPA i nałożę wosk załóżmy przykładowo że za pół roku lakier nie będzie wymagał past to wystarczy wtedy cleaner + wosk ? Dobrze myślę ? Bardzo dobrze 1
ftr92 Posted January 16, 2019 Author Report Posted January 16, 2019 @menior super dzięki wielkie za pomoc 1
Recommended Posts