Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie , mam parę pytań odnośnie detalingu  (Prosze o wyrozumiałośc dopiero wchodzę w wiedze teorytyczną i praktyczną)

1. Kiedy używać past polerskich a kiedy cleaner + wosk?

2. Czy po użyciu past polerskich na koncu moge uzyć WOSKU CARNAUBA czy to już nie ma sensu ?

Czas przygotować swój arsenał na wiosnę i tutaj tez mam parę pytań otóż pół roku temu zakupiłem maszynę polerska LARE LR20-125 PRO taka dla nauki , trochę elementów samochodowych  wypolerowalem środkami tanimi gdyż chciałem po prostu się nauczyć , wydaje mi się z dobrym skutkiem a więc czas przejśc na samochód i zobaczyć efekt i tutaj rodzi sie pytanie o lepsze środki niż te tanie. Czytałem tutaj na forum i ciekawe wydają się srodki od woflganga mianowicie WOLFGANG Paintwork Polish Enhancer jako cleaner , WOLFGANG Deep Gloss Paint Sealant i na końcu wosk FUZION CARNAUBA POLYMER ESTATE WAX 227G powiem ze jest to trochę drogie a szczegolnie to osttatnie wosk , czytając więcej forum myślę o kupnie środków z ZYMÓL myslę ze bedzie to dobry wybór. Myślałem nad Zymöl Cleaner Wax i Zymöl Carbon czy to bedzie dobry wybór do czarnego lakieru ? Czy taki zestaw tych dwóch środków wystarczy? Chodzi mi o usunięcie mikrorys , nie posiadam żadnych głebokich czy cleaner poradzi sobie z mikrorysami czy trzeba juz użyć past polerskich? I jeszcze jedno pytanie czy połączenie sealant + wosk carnauba również ma sens ?

Dzięki za pomoc 🙂

Opublikowano

1.Past polesrskich uzywasz w celu korekty(usuwania defektow),cleanera w celu przygotowania pod wosk,szybkiego odswiezenia 

2.Po korekcie jak najbardziej ma sens uzycie jakiegos zabezpieczenia czy to bedzie wosk z carnauba czy cos innego 

• Dziękuję 1
Opublikowano
7 godzin temu, menior napisał:

1.Past polesrskich uzywasz w celu korekty(usuwania defektow),cleanera w celu przygotowania pod wosk,szybkiego odswiezenia 

2.Po korekcie jak najbardziej ma sens uzycie jakiegos zabezpieczenia czy to bedzie wosk z carnauba czy cos innego 

@menior a mam jeszcze pytanie , czy po użyciu past polerskich wystarczy już tylko nałożyć wosk czy ida pasty polerskie plus cleaner plus wosk ?

Opublikowano

@menior a to już mam nadzieję że kumam ale dla pewności dam przykład załóżmy , zrobie korektę lakieru pastami , zmyje IPA i nałożę wosk załóżmy przykładowo że za pół roku lakier nie będzie wymagał past to wystarczy wtedy cleaner + wosk ? Dobrze myślę ?😀

Opublikowano
8 minut temu, ftr92 napisał:

@menior a to już mam nadzieję że kumam ale dla pewności dam przykład załóżmy , zrobie korektę lakieru pastami , zmyje IPA i nałożę wosk załóżmy przykładowo że za pół roku lakier nie będzie wymagał past to wystarczy wtedy cleaner + wosk ? Dobrze myślę ?😀

dobrze myslisz 🙂 

• Okay 1
Opublikowano
30 minut temu, ftr92 napisał:

Bardzo dobrze 🙂

• Okay 1