Jump to content

Finish Kare #108 AS Top Kote Tire Dressing

Ralph

Recommended Posts

Mała relacja z nakładania Finish Kare #108 AS Top Kote Tire Dressing

Zapach: przyjemny ;) praktycznie nieodczuwalny

Aplikacja: bezproblemowa (nie tłuści rąk ani nic w tym stylu)

Trwałość: brak danych :P

Efekt zastosowania poniżej:

33524643.jpg

17820110.jpg

10513804.jpg

Wydajność: wydaje się wysoka (a może trochę za oszczędnie użyłem??)

Zdjęcie pokazuje ile preparatu zostało po aplikacji na 4 opony 65x195x15 (zapomniałem zrobić fotki ile tego było przed użyciem)

55335848.jpg

Mariusz ledwo co wprowadził ofertę Finish Kare a tu już pierwsze zakupy poczynione :D;) (bo, jak mniemam to od SCS? ;) )

Czekam z niecierpliwością na pierwsze dane odnośnie trwałości :):good:

400 km po nałożeniu dressingu:

68844713.jpg

65562826.jpg

Spostrzeżenia: Bardzo słabe przyleganie kurzu

Szkoda że pokryłem dressingiem całe opony ... nie ma przez to porównania do gumy bez zabezpieczenia :P Na przyszłość trzeba robić 50/50 :)

To fakt już wygląd nie jest taki jak był 800 km trasy w tym połowa w deszczu robi swoje (chyba nic tego nie przetrwa bez uszczerbku) ... ale nie wymiętkam ;) i testuje dalej tym razem zostawiłem kawałek opony bez dressingu żeby było jakieś odniesienie :)

k10bd.jpg

34294268.jpg

Tym razem w planie warunki testowe - 80% miasto + 20% na wypad majówkowy :D

Zimówki nie zimówki chyba jakiegoś szczególnego wpływu na dressing to to nie ma ... (kasę z letnich opon wydałem na kosmetyki itp :lol::mrgreen: Ogólnie to nie temat o rodzaju ogumienia :)

Zdjęcia opony zimowej :D po 240 km z tego ponad 100 było zrobione po mokrej drodze + jak przystało na majówkę samochód nocował w wysokiej trawie :)

k13y.jpg

k12n.jpg

• 2 weeks later...

Chyba dressing odpłynął ... nawet nie zauważyłem kiedy :o

k16h.jpg

k15.jpg

Na zasyfionym kole forda też nie widać dressingu (umycie go pewnie nie wiele zmieni ale sprawdzę to w weekend)

k17s.jpg

Krótko mówiąc z tak częstymi opadami (codziennie deszcz) chyba każdy dressing w końcu przegra ...

W ramach testu wylałem dwa litry wody na oponę i on tam dalej jest !! :D

k18u.jpg

Coś słabo wypada ten dressing chociażby na tle produktu firmy autoland. Ja zastosowałem ów szpecyfik 8 maja, fakt nałożyłem sporo ale do dziś widać wyraźną różnicę pomiędzy kołami bez a kołami z (nałożyłem dla testu na jedną stronę). Dodam ,że samochód zrobił około 1000km większość w deszczu, sporo po drogach gruntowych (suv na dodatek mieszkam w "lesie"). Może następnym razem nie żałuj tek tego dressingu? I wtedy "zmierz" trwałość?

Pozdrawiam

Szacunek za wytrwałość w prowadzeniu testu... :good: Przyznam że bardzo mnie zainteresował. A co do porównania do Autolandu - PiotrWGM może zrób podobny test, wtedy porównamy :evil:

Może następnym razem nie żałuj tek tego dressingu? I wtedy "zmierz" trwałość?

Na opony z forda nie żałowałem :P Co do autolandu ... poprzednio go używałem i powiem że nie był zły w porównaniu do CarPlan-a (podobna półka cenowa) wypadał bardzo dobrze. Ogólnie jak jest możliwość testowania innych dressingów to czemu tego nie robić ...#108 dużo fajniej się nakłada (nie jest w aerozolu), mniej się "tłuści" i po aplikacji jest bardziej matowa.

Co do wytrzymałości dziwi mnie to że go już praktycznie nie widać, a nadal odpycha wodę :)

powiem że nie był zły w porównaniu do CarPlan-a

masz na myśli Tyre Slika?? ja jestem zadowolony z tego produktu, dziś myłem auto i ładnie odpychał wodę, (jakiś miesiąc po nałożeniu) po umyciu opona czarna, tylko już nie ma wetlooka tak jak zaraz po nałożeniu,gdyby nie był w areozolu tylko np w żelu to byłoby to co szukam, a tak to używam go teraz do uszczelek i innych gumowych elementów ;)

uri90 nie pamiętam jaki to był rodzaj CarPlana już z rok minął jak go wypsikałem. Jego nakładanie strasznie mi się nie podobało autoland był dużo przyjemniejszy w użyciu ale też pozostawiał dużo do życzenia.

Ogólnie z tych trzech specyfików najbardziej zadowolony jestem z Finish Kare #108 :)

Może następnym razem nie żałuj tek tego dressingu? I wtedy "zmierz" trwałość?

Pozdrawiam

Lepiej dać dwie warstwy ale cienkie niż raz na grubo.

Stosuję podobną metodę jak pisze Kanar, tylko z preperatem CarValet i jestem zadowolony z efektu.

Nie ma sprawy, przy następnym myciu nałożę autolanda wg. własnego uznania i będę dodawał kolejne fotki po przejechaniu określonej liczby km (mil) uwzględniając warunki atm.

pozdro :)