Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim

Z góry uprzedzam, że czytałem sporo na tym forum o odkurzaczach ekstrakcyjnych. Jednak mam dylemat między Karcher puzzi 10/1 a Santoemma Sabrina. Z jednej strony czyta się sporo, że Puzzi ma słabe plastiki i często potrafi odmówić posłuszeństwa, ale jest duża dostępność części oraz serwisu i jest to dość popularny model. Z kolei Santoemma Sabrina z danych technicznych które wyczytałem ma lepszy ciąg, większą wydajność 60m2/h (Puzzi teoretycznie 20-25m2/h), ale nie wiem jak wygląda serwis tych urządzeń i jaka jest faktycznie jego awaryjność.

Czy jest tu ktoś w stanie podpowiedzieć coś o tych dwóch modelach?

Posted

Jeden i drugi jest ok,  odnośnie puzi to jakie plastik pękają ??  Najwięcej glupot piszą Ci którzy nawet nie pracowali na danym sprzęcie a najwięcej trabią siejac niepotrzebny zamęt. Puzzi ma lipne szybko złączki ktore lubią cienkąć, plus ssawka przezroczysty wizjer pęka w punkcie w którym są śruby i tyle awarii. Jezeli masz większą gotówkę bierz zdecydowanie Sabrine,  jak masz więcej pytań zapraszam na priva 👊

Posted
29 minut temu, grzybacz2 napisał:

Mam Sabrine, dużo o niej nie powiem bo to pierwszy miesiąc z nia. Mogę napisać za jakiś czas.

To po co ten komentarz?

@Dcichy1234 poczytaj jeszcze o Georgu. Mam od dwóch lat i jestem zadowolony.

Posted

Po to że może kolega za ten miesiąc dwa dalej nie kupi i mu się mu przyda moja opinia późniejsza. Nie wiem.

Posted
11 godzin temu, grzybacz2 napisał:

Po to że może kolega za ten miesiąc dwa dalej nie kupi i mu się mu przyda moja opinia późniejsza. Nie wiem.

Będzie specjalnie czekał na twoją opinię 😁

I ciekawe co napiszesz za 2 msc. Wszystko, nic się nie pasuje, polecam. Co po 2 msc możesz stwierdzić?