Dcichy1234 Posted December 21, 2018 Report Posted December 21, 2018 Cześć wszystkim Z góry uprzedzam, że czytałem sporo na tym forum o odkurzaczach ekstrakcyjnych. Jednak mam dylemat między Karcher puzzi 10/1 a Santoemma Sabrina. Z jednej strony czyta się sporo, że Puzzi ma słabe plastiki i często potrafi odmówić posłuszeństwa, ale jest duża dostępność części oraz serwisu i jest to dość popularny model. Z kolei Santoemma Sabrina z danych technicznych które wyczytałem ma lepszy ciąg, większą wydajność 60m2/h (Puzzi teoretycznie 20-25m2/h), ale nie wiem jak wygląda serwis tych urządzeń i jaka jest faktycznie jego awaryjność. Czy jest tu ktoś w stanie podpowiedzieć coś o tych dwóch modelach?
boT Posted December 22, 2018 Report Posted December 22, 2018 Jeden i drugi jest ok, odnośnie puzi to jakie plastik pękają ?? Najwięcej glupot piszą Ci którzy nawet nie pracowali na danym sprzęcie a najwięcej trabią siejac niepotrzebny zamęt. Puzzi ma lipne szybko złączki ktore lubią cienkąć, plus ssawka przezroczysty wizjer pęka w punkcie w którym są śruby i tyle awarii. Jezeli masz większą gotówkę bierz zdecydowanie Sabrine, jak masz więcej pytań zapraszam na priva
grzybacz2 Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 Mam Sabrine, dużo o niej nie powiem bo to pierwszy miesiąc z nia. Mogę napisać za jakiś czas.
Zdroja0 Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 29 minut temu, grzybacz2 napisał: Mam Sabrine, dużo o niej nie powiem bo to pierwszy miesiąc z nia. Mogę napisać za jakiś czas. To po co ten komentarz? @Dcichy1234 poczytaj jeszcze o Georgu. Mam od dwóch lat i jestem zadowolony.
grzybacz2 Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 Po to że może kolega za ten miesiąc dwa dalej nie kupi i mu się mu przyda moja opinia późniejsza. Nie wiem.
Zdroja0 Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 11 godzin temu, grzybacz2 napisał: Po to że może kolega za ten miesiąc dwa dalej nie kupi i mu się mu przyda moja opinia późniejsza. Nie wiem. Będzie specjalnie czekał na twoją opinię I ciekawe co napiszesz za 2 msc. Wszystko, nic się nie pasuje, polecam. Co po 2 msc możesz stwierdzić?
grzybacz2 Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 Nabijaj sobie dalej posty, niestety nie mam ochoty i zamiaru wdawać się w wiadomo jakie dyskusje.
Recommended Posts